Gospodarska vozila

Končali še preden so začeli – Volta Trucks

Podjetje Volta Trucks je žal moralo zaradi težav pri dobavi baterij za delovanje svojih električnih tovornjakov sprožiti stečajni postopek.

Volta Trucks je uradno začela stečajni postopek na Švedskem. Odločitev je sprejela uprava proizvajalca električnih tovornjakov, ki se je pripravljal na začetek serijske proizvodnje svojega 16-tonskega tovornjaka. Težave naj bi se po uradnih navedbah začele s krizo Protere, ameriškega dobavitelja baterij, ki je morala v zadnjih mesecih prav tako sprožiti stečajni postopek. Motnja v dobavi je očitno imela trajnostne posledice za Volta Trucks in njene vlagatelje, ki so bili ključnega pomena za vzpostavitev švedskega podjetja v zgodnjih fazah.

Volta Trucks je na avstrijskem Štajerskem začela proizvodnjo svojega 16-tonskega električnega tovornjaka. Ostale manjše različice, natančneje 7,5- in 12-tonske, so bile načrtovane za naslednje leto. Tako se je avantura podjetja, ki je obljubljalo revolucijo v električni mobilnosti cestnega prometa za distribucijo v mestih končala, še preden se je pravzaprav sploh začela.