Avtomobilizem

RENAULT V SEGMENT MALIH DOSTAVNIKOV VNAŠA REVOLUCIJO

Kot odgovor na potrebe kupcev Renault razkriva nova modela Kangoo in Express, ki bosta oba na voljo v tovorni in potniški različici. Ta paleta štirih med seboj dopolnjujočih se vozil bo predstavljena in uvedena na trg spomladi 2021.

»Renault ponovno vnaša revolucijo v segment malih dostavnikov in večnamenskih vozil z modeloma Novi Kangoo in Novi Express. Ta nova komplementarna modela bosta lahko izpolnila raznolike potrebe tako poklicnih uporabnikov kot tudi posameznih kupcev. Kangoo je od leta 1997 z več kot 4 milijoni prodanih primerkov postal ikoničen model. Renault ponuja posebno presenečenje z novostjo Easy Side Access na modelu Novi Kangoo, ki olajšuje nalaganje s strani. Novi Kangoo bo na voljo tudi v električni izvedenki, s čimer bo premagal tudi sodobne izzive urbane mobilnosti.«

Mark Sutcliffe, direktor poslovne enote za gospodarska vozil Zveze.

Novi Kangoo se postavlja z bolj mišičasto zunanjostjo. Prednji del je temeljito preoblikovan, med odbijačem in masko pa ima kromasto črto. Z izklesanima stranicama in poudarjenimi rameni, zahvaljujoč prefinjeni obdelavi in kromastim vstavkom se Novi Kangoo tržno pomika višje. Nova notranjščina ima vodoravno armaturno ploščo s številnimi odlagalnimi mesti. Novi so tudi popolnoma preoblikovani sedeži, ki zagotavljajo boljše udobje in so trpežnejši.

Novi Kangoo, inovativen mali kombi

Namenjen je predvsem zahtevnim upravljavcem voznih parkov, obrtnikom in trgovcem, ki iščejo vozila po meri njihovih poklicnih potreb in opremljena z najnovejšimi tehnologijami. Novi Kangoo v izvedenki lahkega gospodarskega vozila s pomembnima inovacijama Easy Side Access in Easy Inside Gallery revolucionira nalaganje in dostop.

Easy Side Access: Ta novost je posebno priročna v mestnih jedrih, saj uporabnikom omogoča enostaven dostop do tovora ne glede na omejitve parkirnega prostora. Z odstranitvijo srednjega stebrička Novi Kangoo Van ponuja najširšo bočno odprtino na trgu, ki meri 1.416 mm (dvakrat toliko kot v predhodnem modelu).

Easy Inside Gallery: Ta zložljiv podstrešni prtljažnik omogoča prevoz dolgih in velikih predmetov, ki lahko segajo tudi nad glavo sovoznika, ne da bi krnili uporabnost spodnjega dela tovornega prostora.

Novi Kangoo ima multimedijsko napravo Renault EASY LINK in nova pomagala za vožnjo vključno z digitalnim notranjim vzvratnim ogledalom Permanent Rear View. Ta nov homologiran sistem omogoča odlično preglednost za vozilom, ki je še posebno dobrodošla v furgonih brez oken. Med drugimi funkcijami sta sistem za nadzor nihanja prikolice (Trailer Swing Assist) in sistem aktivne pomoči pri zaviranju v sili (AEBS – Advanced Emergency Active Braking).

Novi Kangoo ponuja edinstveno raznolikost karoserijskih izvedenk in pogonskih sklopov. Na voljo v dveh dolžinah, z ročnim ali samodejnim menjalnikom, dizelskim, bencinskim ali elektromotorjem. Uporabna prostornina njegovega tovornega prostora znaša od 3,3 do 3,9 m3 v standardni izvedenki in od 4,2 do 4,9 m³ v daljši izvedenki.

Novi Kangoo je eleganten in prostoren

Je večnamensko vozilo s petimi polnovrednimi sedeži. Brezhibno streže potrebam dinamičnih družin in rodbin, ima prenovljen videz, ponuja več udobja in opreme ter nova pomagala za vožnjo. Ohranja vse bistre rešitve prilagodljivosti, ki so enako priljubljene tudi med poklicnimi uporabniki (upravitelji, lokalnimi skupnostmi in združenji).

Priročen in učinkovit mali kombi

Novi Express se ponaša z oblikovnimi potezami znamke Renault, ki izražajo čvrstost in modernost. Opremljen je z okrepljenimi sedeži, ima novo notranjščino višje kakovosti in z več udobja. Posebna pozornost je bila posvečena odlagališčem in ergonomičnosti. Ima največ odlagalnih mest v svojem razredu (za 48 litrov) in tovorni prostor prostornine od 3,3 do 3,7 m³.