Popolnoma novi Nissan JUKE

Nissan JUKE naslednje generacije se na trg podaja skoraj deset let po lansiranju prvega modela, s katerim so postavili nove mejnike na področju kompaktnih mestnih terencev in v ospredje postavili njegov edinstveni značaj in zabavo. Zdaj se Nissan JUKE vrača z namenom – poskrbeti za novo revolucijo v tem segmentu. Vožnja z novim JUKOM je še vedno tako zabavna kot nekoč, saj ponuja višjo raven zmogljivosti in več tehnologij znotraj osupljive, prostornejše karoserije kupejskega mestnega terenca.

Nissan JUKE je s svojim prepričljivim dizajnom predvsem pri evropskih strankah zelo priljubljen, saj se na tukajšnjih cestah vozi skoraj 1 milijon teh vozil. JUKE naslednje generacije nagovarja predvsem evropske voznike – take, ki v segmentu vozil mestnih terencev cenijo dizajn, tehnologijo, zmogljivost in praktičnost. S sistemom ProPILOT in osupljivimi funkcijami povezljivosti JUKE Nissanovo inteligentno mobilnost – Nissanovo vizijo na področju spreminjanja načina napajanja, vožnje in vključevanja vozil v družbo – ponese še korak dlje.

Najnovejši Nissan JUKE je obdržal značilne zaokrožene prednje luči, ki so odslej v LED tehnologiji, dodali pa so novi značilni znak v obliki črke Y, ki popolno zaokrožuje Nissanovo rešetko V-Motion. Spremenjena pa je tudi notranjost, saj je novi JUKE prostornejši tako za sopotnike kot njihovo prtljago. Prostornina prtljažnika odslej znaša 422 litrov. Novo zasnovana notranjost nudi prefinjen slog in udobje, za kar poskrbijo nov položaj voznika, več prostora zadaj in uporabnikom prijazno upravljanje ter odlagalna mesta. Novi, na dotik mehki materiali na armaturni plošči, vratnih oblogah in prostoru za noge dajejo občutek višje kakovosti, ki jo zaokrožujejo standardni športni sedeži v enotnem slogu ter prevleke iz materiala

JUKE poganja učinkovit 1,0-litrski trivaljni bencinski motor DIG-T s turbopolnilnikom in 117 KM, kar vozniku omogoča boljšo zmogljivost, gospodarnost z gorivom in prefinjeno upravljanje. Na voljo je z zanesljivim 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali športnim 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko (DCT) in lopatico ter izbiro načina vožnje (Eco, Standard, Sport), tako da se bo brez težav prilagodil vsem voznim razmeram za največjo možno raven zabave na cesti.

Poleg tega JUKE ponuja celovit paket varnostnih tehnologij, vključno z inteligentnim sistemom zaviranja v sili, zaznavanjem pešcev in kolesarjev ter prometnih znakov, inteligentnim sistemom za preprečevanje skrenitve z voznega pasu, opozorilnikom prečnega prometa zadaj ter sistemom za nadzor mrtvih kotov, kar je prvič na voljo pri vozilu Nissan tega razreda. Sistem za nadzor mrtvih kotov voznika opozori na vozila v mrtvem kotu in vozilo JUKE prestavi nazaj na svoj pas.

Popolnoma novi Nissan JUKE bomo tudi v prihodnje proizvajali v nagrajenem Nissanovem obratu v Sunderlandu v Združenem kraljestvu. Prve dobave strankam bodo izvedene konec novembra na evropskih trgih.