Avtomobilizem

Prihaja novi Caddy

Po tem ko je Volkswagen uradno objavil prve skice novega Caddya, ki na trg prihaja v drugi polovici leta 2020, pa so ga paparazzi že ulovili pri nabiranju testnih kilometrov.

Volkswagen že pospešeno testira novo generacijo priljubljenega Caddya, o čemer pričajo tudi fotografije, nastale v Skandinaviji. Na testnem prototipu lahko opazimo nove luči in drugače oblikovano masko. Oblikovno se vozilo ne bo veliko spremenilo, so pa opazne spremembe v proporcih in nekoliko višje postavljenem D stebričku. To smo opazili mi.

Uradno sporočilo pa pove:

Prve skice oblikovalskega oddelka znamke Volkswagen Gospodarska vozila nakazujejo, kakšen bo popolnoma novi Caddy, ki bo na trg prišel leta 2020. Nekaj zagotovo velja: noben vijak ne bo ostal nedotaknjen, a novi Caddy bo še naprej vzor za vsa vozila iz A-segmenta mestnih dostavnikov in družinskih enoprostorcev.

Temu bi lahko rekli zgodnje božično darilo: prve skice iz zgodnje razvojne faze novega Caddyja razkrivajo, da se bo pri malem dostavniku znamke Volkswagen Gospodarska vozila v prihodnjem letu marsikaj spremenilo. Študija izvedbe furgon poudarja, da bo sicer izrazito funkcionalni razred v prihodnje zaznamovala nova samozavest. Iz osnutka so razvidne nove oblikovalske smernice: vse je drugačno, a Caddy še naprej ostaja sinonim za veliko tovorno prostornino in odlično prilagodljivost, zaradi česar je že od vsega začetka priljubljen pri kupcih. Povedano na kratko: 100-odstotno nov, 100-odstotno Caddy.

Dodatno mero športnosti pri študiji med drugim nakazuje rahlo padajoča strešna linija. Enako velja za skulpturalne, velike stranske površine – novi Caddy ima vitek dizajn in zdi se, kot da je ulit iz enega kosa. Pričakujemo lahko, da bo novi Caddy kot privlačna, praktična alternativa v prihodnje zanimiv za večje število športnikov in vseh, ki aktivno preživljajo prosti čas.

Na skicah novi Caddy Cargo že razkriva nekaj markantnih posebnosti serijskega furgona. Mednje sodijo izraziteje navpično nameščene, ozke zadnje LED-luči, ki bodo značilne tudi za osebni Caddy. Študija ima poleg tega na videz večje zadnje steklo, kar bo prav tako eden od ključnih elementov osebnega Caddyja. In še zanimiva posebnost gospodarske izvedbe novega Caddyja: kupci bodo lahko izbirali med neopazno integriranimi zadnjimi dvižnimi vrati in krilnimi vrati.

Od strani in spredaj bo novi Caddy že na prvi pogled mogoče prepoznati po večjih kolesih ter po izrazito zaprti zasnovi sprednjega dela z LED-lučmi, nižjo mrežo hladilnika in na pogled večjim logotipom. Vse to nakazuje, da tudi novi Caddy želi postati merilo v svojem razredu.