Prihaja nova Lada Niva

Našli smo nekaj fotografij nove Lade Nive, ki se je še do nedavnega prodajala pod znamko Chevrolet. Po desetletjih vztrajanja na trgu, se sedaj Nivi le obeta bolj sodoben dizajn.

Zunanjost je sedaj usklajena z splošnim izgledom novih Lad. Za uporabo na novem SUV-ju so snovalci spremenil sprednji del in razvili posebne dodatke. Tako so povsem novi maska, luči, odbijač, pokrov motorja, med tem ko je z boka vozilo praktično nespremenjeno. Na zadku so nove luči in odbijač, nov je tudi zaključek izpuha, na okvirju vrat pa so mat temne aplikacije.

V notranjosti je nova plošča z merilniki, trikraki volanski obroč, na voljo pa je tudi osrednji ekran za multimedijske sisteme. Položaj sedenja je še naprej visok, sedež je izdatno nastavljiv, volan pa le po višini.

Za pogon pa bo še naprej zadolžen 1,7 litrski bencinski motor z 80 konji moči in petstopenjski ročni menjalnik. Še naprej je na voljo tudi stalni štirikolesni pogon s priklopljivo redukcijo in blokado diferenciala.

Proizvodnja nove Lade Nive Travel se je že začela, kupci pa bodo prve primerke prejeli že v začetku leta 2021. Cena Nive pred prenovo je v Rusiji znašala od 8150 do 9800 evrov in ne pričakuje se večja sprememba.