Avtomobilizem

Mercedes novi razred C

Novi razred C ponuja vse: prostor, udobje, varnost in napredne inovacije. Bolj dinamično oblikovanje, premišljene varnostne funkcije, digitalni kombi instrument, intuitivni multimedijski sistem MBUX in prefinjene funkcije udobja pa ponovno postavljajo merila v njegovem razredu.

Zunanjost novega razreda C je videti naprednejša kot kadarkoli, manjše število linij in dinamična razmerja pa odražajo sodoben luksuz in športen slog ter dajejo vtis zelo zaželenega vozila. Športen pokrov motorja z izboklinama Power Dome poudarja usmerjenost h gibanju. Zaradi teh klasičnih razmerij, znanih tudi pod imenom »cab-backward design«, sta vetrobransko steklo in potniška kabina pomaknjena nazaj. Čiste bočne linije se združijo v edinstvenem zadku z dvodelnimi lučmi, ki očarajo z značilno obliko za dnevno in nočno vožnjo.

Notranjost novega razreda C je razburljiv svet sproščenega udobja in ponuja vzdušje, ki ga je doslej ponujal zgolj razred S. Izbrani materiali v videzu usnja, leseni furnir in pravi aluminij skupaj ustvarijo inovativne elegantne površine. Osrednji prikazovalnik na videz lebdi in se rahlo nagiba k vozniku, tri sploščene okrogle šobe nad njim pa spominjajo na motorske gondole pri letalu. Kokpit in digitalni upravljalni elementi so v celoti zasnovani z mislijo na potnike, nova generacija intuitivnega sistema MBUX pa poskrbi za najvišjo raven individualizacije in udobja.

Izpolnjene želje in presežena pričakovanja uporabnikov

S serijskim samodejnim menjalnikom, povečano prostornostjo potniške kabine, novimi sedeži in številnimi udobnostnimi funkcijami, npr. Energizing Comfort, masažnimi sedeži ipd., je v šesti generaciji razreda C odlično poskrbljeno za udobje. Z zadnjo generacijo asistenčnih sistemov, ki se ponašajo z najnovejšo generacijo super zmogljivih senzorjev, je vožnja lahko enako asistirana kot v novem razredu S. Če temu dodamo še dovršeno zasnovo aktivne in pasivne varnosti, ki je zapisana v gene vseh vozil Mercedes-Benz, pa se novinec uvršča v sam vrh svojega razreda na varnostnem področju.

Funkcionalnost in vsakodnevna uporabnost je v novem razredu C poudarjena s številnimi odlagalnimi mesti za drobnarije v potniški kabini. Prtljažni prostor ima večjo odprtino za nakladanje, opremljen pa je tudi z dvojnim dnom ter praktičnimi odlagalnimi mesti na levi in desni strani. Hrbtišče zadnjih sedežev je možno enostavno preklopiti s pritiskom le na eno tipko in tako pridobiti potreben prostor za prevoz večjih kosov pohištva ali športnih rekvizitov.

Limuzina in karavan sta z dolžino 4751 mm in širino 1820 mm precej večja od svojih predhodnikov. Za 25mm se je povečala tudi medosna razdalja, kar potnikom na sprednjih in zadnjih sedežih omogoča še več prostora.

Mercedes-Benz User Experience je doživetje za vsa čutila

Nobena inovacija v zadnjih letnih ni tako močno spremenila načina upravljanja vozil Mercedes-Benz kot MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Novi razred C je opremljen z najnovejšo generacijo intuitivnega informacijskega sistema MBUX, ki se, s pomočjo umetne inteligence, prilagaja uporabniku. Z možnostjo intuitivnega glasovnega upravljanja, upravljanja na dotik ali upravljanja s kretnjami je popolnoma integriran v uporabnikovo digitalno življenje.

Kmalu bo na voljo tudi funkcionalnost »MBUX Smart Home«, ki bo uporabnikom omogočala, da bodo pametne naprave v svojih pametnih domovih povezali s sistemom MBUX in jih tako upravljali neposredno iz svojega avtomobila. Storitev »Online Music« pa bo uporabnikom omogočala dostop do največjih ponudnikov pretočnih glasbenih vsebin neposredno preko informacijskega sistema MBUX, medtem ko bo nenehno samodejno brezžično posodabljanje sistema poskrbelo, da bo novi razred C vedno v koraku s časom.

Visokotehnološki elementi: izjemno udobje pri nočni vožnji, klimatizacija in sedeži

Novi razred C je serijsko opremljen z visokozmogljivimi žarometi LED, ki zagotavljajo varnost in boljšo vidljivost. Njihova osupljiva oblika pa poudarja dinamičen videz sprednjega dela vozila. Najnaprednejši sistem žarometov DIGITAL LIGHT, ki ga poznamo že iz razreda S, je na voljo v sklopu dodatne opreme in je sestavljen iz treh izjemno zmogljivih LED-projektorjev, katerih svetloba se odbija in krmili več kot 1,3 milijona mikro ogledal. Revolucionarna tehnologija žarometov se optimalno prilagaja vsaki situaciji in hkrati skrbi za še več udobja. Različne osvetlitvene funkcije, kot je npr. projeciranje varnostnih opozoril na cestišče, opozorila na večja cestna delovišča ipd., se odzivajo na okolje in druge udeležence v prometu ter omogočajo idealne svetlobne pogoje.

Sedeži v novem razredu C vključujejo številne možnosti nastavitev z ekskluzivnimi dodatki za dobro počutje. Ergonomski detajli omogočajo popolnoma prilagojen položaj sedenja, napihljive stranske blazine pa poskrbijo za intenziven oprijem s strani. V kombinaciji s paketi ENERGIZING Comfort in prijetnimi masažnimi funkcijami z do šestimi različnimi programi je sedenje primerljivo z udobjem prvega razreda, vsaka vožnja pa pravi užitek.

 

Vodilni na področju varnosti

Mercedes-Benz ima kot pionir na področju varnosti vedno pomembno vlogo in te izkušnje so opazne tudi v novem razredu C. Pohvali se lahko z inovativnimi sistemi za pomoč in podporo vozniku pri vožnji. S posebnim poudarkom na visoki ravni aktivne varnosti izboljša uporabniško izkušnjo pri vožnji s prikazom delovanja sistemov na prenovljenem medijskem prikazovalniku.