Avtomobilizem

Juventusova poletna turneja 2018 pod pokroviteljstvom znamke Jeep

Nogometaši italijanskega nogometnega prvaka Juventus letijo v Združene države, kjer se bodo na prijateljskem turnirju pomerili z nekaterimi najboljšimi evropskimi ekipami. Prva tekma bo 25. julija ob 19.00 na stadionu Lincoln Financial Field v Filadelfiji, ko bodo zaigrali proti münchenskemu Bayernu. Ekipa se bo nato 28. julija ob 13.00 na stadionu Red Bull Arena v Harrisonu v zvezni državi New Jersey srečala z Benfico, 4. avgusta ob 18.00 na stadionu FedEx Field v Washingtonu pa še z madridskim Realom. Juventus se bo v Združenih državah pomeril še z ekipo zvezd lige MLS (Major League Soccer), in sicer 1. avgusta na stadionu Mercedes Benz Stadium v Atlanti.

Znamka Jeep, ki je že šesto leto uradni pokrovitelj Juventusa, bo skrbela za podporo klubu na vsakem koraku turneje in s tem oznanjala uspešno partnerstvo znamk, ki se ponašata s slovito preteklostjo. Juventus je najuspešnejši klub v italijanski nogometni zgodovini, Jeep pa avtomobilska znamka, ki že več kot 75 let orje ledino na trgu SUV vozil. Jeep in Juventus skupaj pišeta zgodovino in rušita rekord za rekordom. Juventus je v štirih zaporednih sezonah osvojil dvojček, torej prvenstvo Serie A in italijanski pokal – vse to z logotipom znamke Jeep na dresih. Ob neverjetnem dosežku štirih zaporednih zmag v prvenstvu Serie A in italijanskem pokalu človek v maniri znamke Jeep pomisli na oznako »4×4«.

V obdobju uspehov, ki se razteza vse do sezone 2011–12 in ki mu ni para, je Juventus osvojil sedem zaporednih naslovov prvaka prvenstva Serie A, s čimer je postal prvi italijanski klub, ki mu je uspelo kaj takega. S tem ko Juventus ruši lastne rekorde, kaže zanimivo lastnost, ki ga druži z znamko Jeep v partnerstvu, ki temelji na pristnosti, strasti in zmožnosti spopadanja s slehernim izzivom.