Gospodarska vozila

40 let Iveco Daily

 

Prva generacija iz leta 1978.

Še vedno aktualen nosilec priznanja – dostavnik leta 2018 Iveco Daily, slavi 40 let obstoja.

Daily je bil prvič predstavljen leta 1978. S svojo kamionsko šasijo, pogonom na zadnja kolesa in neodvisnim vzmetenjem spredaj, je v tem segmentu uvedel povsem nove standarde izdelave dostavnikov.

V dvajsetih letih se je predstavil skozi tri generacije, ki pa so se ves čas posodabljale, tako da je avtomobil nenehno uvajal novosti in inovacije v segment, ob tem pa zadrževal osnoven koncept izredno uporabnega dostavnika, s čimer si je širil priljubljenost, osvajal nove kupce in se vedno znova dokazoval na področju vzdržljivosti. Za to si je Daily skozi 40 letno zgodovino nabral številna priznanja in odobravanja kupcev. Nikakor pa ne gre prezreti dejstva, da je Iveco v 40 leti izdelal v več kot tri milijone Dailyev, da se izdeluje na treh celinah in da se prodaja v 110 državah po svetu.

Daily druge generacije iz leta 1999.

Danes je Daily še vedno na vodilni poziciji glede svoje enostavne zgradbe, ki mu daje robustnost in vsestranskost. Struktura je narejena iz železnih C profilov, zato je njegova šasija zelo prilagodljiva in omogoča različne vrste nadgradenj: prekucnik, vlečna služba, kurirska služba, komunalna služba, prva pomoč, avtodomi, v posebno skupino pa je postavljen Daily 4×4 s povišano oddaljenostjo od tal in odličnimi terenskim lastnostmi.

Tretja generacija je na trg zapeljala leta 2014.

Iveco Daily je prvo vozilo, ki je bilo opremljeno s common-rail neposrednim vbrizgom ter v segment uvedlo elektronski program stabilnosti (ESP) in to že leta 1999. Danes nudi najbolj široko ponudbo tovornega prostora s prostornino od 3,2 do 19,6 m3 ter največjo skupno dovoljeno maso v segmentu: od 3,3 do 7,2 tone.

Najnovejša izpeljanka je Iveco Daily BluePower