Ford predstavlja povsem nov model Tourneo Connect

Ford je predstavil povsem novo večnamensko vozilo Tourneo Connect, ki prinaša novo raven sloga, prostornosti in vsestranskosti. Povsem novi Tourneo ponuja idealno rešitev za aktiven življenjski slog z udobno in izjemno prilagodljivo notranjostjo, sedmimi sedeži in izbiro dveh dolžin. Primeren je za vse, od prevoza opreme za kampiranje in športne opreme do opravljanja nalog praktičnega partnerja v manjšem podjetju.

Prilagodljiva, praktična kabina

Za večjo praktičnost in udobje je popolnoma novi Tourneo Connect na voljo s sedmimi sedeži in s kratko medosno razdaljo L1 ali z dolgo medosno razdaljo L2. Ko druge in tretje sedežne vrste ne uporabljate, ju lahko zložite, preklopite ali odstranite in tako ustvarite zelo veliko prostora za delovno ali športno opremo. Sprednji sovoznikov sedež se zloži povsem plosko, da je mogoče v vozilu varno prevažati do 3 m dolge predmete.

Nova notranjost zagotavlja še večje udobje v kabini, ne da bi pri tem ogrožala praktičnost, ki je nadvse priljubljena pri uporabnikih Tournea Connect. Velika drsna stranska vrata na vsaki strani vozila pomagajo otrokom in starejšim potnikom vstopati in izstopati v omejenih prostorih, kjer običajnih vrat ne bi bilo možno povsem odpreti.

Če odstranite drugo in tretjo sedežno vrsto, Tourneo Connect zagotavlja do 3,1 m3 prtljažnega prostora v različicah L2 in 2,6 m3 v različicah L1. Prevoz daljših predmetov ali zajetne opreme za prosti čas je preprost, saj največja dolžina tovora pri različicah L2 znaša 2265 mm za prvo, 1452 mm za drugo in 629 mm za tretjo vrsto sedežev.

Skrbno izbrani materiali in izdelava v kabini Tournea Connect ustvarijo udoben in vrhunski občutek v celotni paleti različic, vsako od njih pa krasijo edinstveni elementi: tako je različica Active prepoznavna po modri grafiki in kontrastnih šivih.

Izrazito oblikovanje zunanjosti

Povsem novi Tourneo Connect prinaša drzen in izrazit oblikovalski jezik Fordovih najnovejših osebnih modelov. Sprednji del krasijo močne, izklesane linije, ki odražajo športnost, vsaka različica pa ima svoj značilen videz.

Navdih različice Active so Fordovi športni terenci, zato očara z mešanico robustnega sloga in vrhunskih podrobnosti. Edinstvena 17-palčna platišča iz lahke zlitine krasi dvobarvna izvedba s temnim kovinskim in strojno obdelanim odtenkom – so del značilnega videza Active, ki vključuje masko s satovjem, zaščitno oblogo podvozja s kovinskim videzom ter dodatne obloge karoserije ob blatnikih, pragih in odbijačih. Paleta desetih živahnih barvnih odtenkov prinaša tudi novo modro barvo Boundless Blue, ki je edinstvena barva za uvedbo Tournea Connect Active.

Povsem nove digitalne tehnologije

Vse različice Tournea Connect imajo na armaturni plošči velik uporabniku prijazen zaslon na dotik, s katerim so ključni sistemi vozila na dosegu voznikovih prstov. Serijsko je na voljo 8,25-palčni zaslon, kupci pa lahko pri vseh različicah po želji naročijo 10-palčni zaslon.

Največja učinkovitost v tem razredu

Celovita paleta bencinskih in dizelskih pogonskih sklopov bo s predvideno porabo goriva 4,9 l/100 km in emisijami CO2 127 g/km novemu Tourneu Connect zagotovila vodilno učinkovitost v tem razredu. Prvič bosta s tem večnamenskim vozilom tako z bencinskim kot z dizelskim motorjem in obema dolžinama na voljo tudi štirikolesni pogon in samodejni menjalnik.

Linija štirivaljnih motorjev s turbinskim polnilnikom vključuje 1,5-litrski bencinski motor EcoBoost s 114 KM in 220 Nm navora ter dva dvolitrska dizelska motorja EcoBlue s 122 KM in 320 Nm navora ali 112 KM in 280 Nm navora. Za optimalno učinkovitost vsi motorji serijsko delujejo s tehnologijo Auto Start-Stop. Vse različice so serijsko opremljene z uglajenim šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Sedemstopenjski samodejni menjalnik PowerShift z dvojno sklopko zagotavlja hitro in gladko prestavljanje ter je z udobjem in priročnostjo samodejnega menjalnika konkurenčen zmogljivosti ročnega menjalnika. Z obvolanskima ročicama in športnim načinom lahko navdušeni vozniki še izboljšajo svojo izkušnjo.

Kupci lahko zdaj prvič naročijo Tournea Connect s štirikolesnim pogonom, ki povečuje oprijem na neutrjenih in spolzkih površinah ter zagotavlja bolj samozavestno vožnjo. Sistem samodejno razporeja navor med kolesi glede na vozne razmere in površino ter voznikom pomaga ohranjati napredovanje v zahtevnejših razmerah.