Peugeot širi svojo paleto prenosnih električnih orodij

 

Peugeot ponuja osem novih akumulatorskih orodij. Vrtalno kladivo, udarni vrtalni vijačnik, krožna žaga, vbodna žaga, ekscentrični brusilnik, kotni brusilnik, brusilni stroj in večfunkcijsko orodje bodo potešili želje še tako zahtevnih domačih mojstrov. Njihov izčiščen in moderen dizajn nosi podpis oblikovalskega studia Peugeot Design Lab. Peugeot, ki venomer črpa navdih iz svoje bogate zgodovine, se je odločil razširiti svojo paleto akumulatorskih orodij, ki jo je začel z vrtalnikom Energy Drill. Vsa nova orodja, ki bodo v prodaji od novembra dalje, so od 19. oktobra na ogled na razstavnem prostoru znamke Peugeot na salonu gospodarskih vozil v Hannovru.

Peugeot nam predstavlja osem novih akumulatorskih orodij za poklicne uporabnike in izkušene amaterje. Opremljena so z medsebojno izmenljivimi akumulatorskimi baterijami, tako da med delom ne bo nobenih ovir. Z vrtalnim kladivom in udarnim vrtalnim vijačnikom je možno prevrtati še tako odporen les in beton. Najbolj zagnani domači mojstri bodo zagotovo navdušeni nad LED lučko na vbodni in krožni žagi, ki sta poleg tega opremljeni še z laserjem za visoko natančne reze. Ekscentrični brusilnik lahko v roko primemo od zgoraj ali s prednje strani. Najnovejšemu izboru se pridružujejo še kotni brusilnik, brusilni stroj (za odstranjevanje premazov) in večfunkcijsko orodje, ki so primerni za rezanje, vrtanje in brušenje najrazličnejših površin.

Oblikovalci iz studia Peugeot Design Lab so poskrbeli za moderno podobo in namensko ergonomijo vsakega od teh novih orodij. Izčiščena stilska zasnova poudarja njihovo vzdržljivost in kompaktnost. Kombinacija barv je povzeta po dvobarvnem kontrastnem prehodu (“coupe franche”), ki je bil predstavljen s športnim terenskim vozilom SUV Peugeot 3008 in z vozilom 308 GTi. Večina orodij je opremljena z ročajem iz dveh materialov, kar omogoča boljši oprijem in optimalno udobje pri uporabi.

Najnovejša akumulatorska orodja Peugeot bodo dopolnila ponudbo, ki je bila predstavljena na sredini leta 2017 z vrtalniki in vijačniki Energy Drill. Poleg tega bodo povečala prepoznavnost znamke Peugeot Outillage na rastočem trgu prenosnih električnih orodij. S svojim najnovejšim izborom orodij se Peugeot, ki je s proizvodnjo rezil za žage začel že leta 1810, znova obuja svojo zgodovino.