Najnovejši Peugeot v Sloveniji je Rifter

 

Če smo pred nekaj dnevi na naš trg pospremili novega Berlinga, je sedaj naj vstopil še Peugeot. A tokrat se Peugeotov avtomobil v tem segmentu močno diferencira od podobnega izdelka iz domače hiše. Novo podobo pa zaznamuje tudi novo ime – Peugeot Rifter.

Rifter prevzema hišni oblikovalski slog in uspešno združuje vzdržljivo in elegantno stilsko zasnovo. Po zaslugi dodatkov za zaščito podvozja spredaj in zadaj ter plastičnih obrob blatnikov ter pragov vnaša v razred elemente SUV vozil, ki se dobro znajdejo tako v mestnem vrvežu kot tudi v povsem naravnem okolju.

Peugeotovo posebnost najdemo tudi v notranjosti, kjer kraljuje sedaj že dobro znani Peugeot i-Cockpit®. S tem posebnim kokpitom in manjšim volanskim obročem Rifter obljublja povsem edinstvene in intenzivne občutke v vožnji za svoj avtomobilski segment, in to v vseh okoliščinah. Zasnovan je na novi konstrukcijski osnovi, ki mu zagotavlja trpežnost in vzdržljivost za opravljanje še tako zahtevnih nalog. Na voljo je v dveh dolžinah, z dvema medosnima razdaljam, tako da ni le zadnji previs tisti, ki naredi vozilo daljše.  Ne glede na izvedbo pa je v vozilo lahko 5 ali 7 sedežev, s čimer združuje vsestranskost, prilagodljivost in uporabnost.  Velika prilagodljivost notranjosti, kjer se tudi naslon sovoznikovega sedeža preklopi, omogoča prevoz tudi posebej dolgih predmetov. Za vzpostavitev internetne povezave je na voljo veliki 8-palčni barvni zaslon na dotik. Nameščen je na dosegu roke ter vključuje dva priključka USB, priključek jack, povezavo Bluetooth in indukcijski polnilnik. Sistem dopolnjuje funkcija Mirror Screen, združljiva s protokoli Mirror Link®, Apple Carplay™ in Android Auto™.

Povezljiva navigacija 3D deluje v povezavi z glasovnimi ukazi ter omogoča enostavno in intuitivno iskanje interesnih točk. Upošteva tudi trenutne prometne razmere (TomTom Traffic). Prikaže lahko parkirišča, bencinske servise in vremensko napoved. Za varnost so zadolženi sistemi, ki jih srečamo tudi v Peugeotovem osebnem programu. Prtljažni prostor nudi pri 5-sedežni standardni izvedenki 775 litrov prostornine pod polico, pri podaljšani izvedenki s preklopljenimi sedeži pa vse do 4.000 litrov pod stropom. Polico za prtljago se lahko namesti v dva položaja ter temu primerno razporedi prostor v prtljažniku. Pospravimo pa jo lahko za sedeže v 2. vrsti.

Voznik in sovoznik imata na voljo številna, prostorna in enostavno dostopna odlagalna mesta. Razporejena so po potniškem prostoru, na sredinski konzoli, v prostoru nad glavama prednjih potnikov, v oblogah vrat, v 1. in 2. vrsti ter v prtljažniku. Posebnost v segmentu predstavljajo velika prtljažna vrata z dvižnim zadnjim steklom. Ta praktična funkcija omogoča dostop do prtljažnega prostora brez odpiranja prtljažnih vrat. To se izkaže za posebej priročno, kadar je potrebno kaj pobrati s police prtljažnika ali ko je vozilo parkirano v neposredni bližini ovire. Rifter je opremljen z učinkovitimi motorji in tehnično opremo zadnje generacije.

Med bencinskimi motorji je 1.2 PureTech na voljo v dveh različicah:

  • PureTech 130 KM
  • PureTech 110 KM

Med dizelskimi motorji je 1.5 BlueHDi na voljo v treh različicah moči:

  • BlueHDi 130 KM
  • BlueHDi 100 KM
  • BlueHDi 75 KM

Rifter je v Sloveniji na voljo od 16.300 evrov naprej.