Tehnika

Mobilni operater brez neljubih presenečenj in kar tri mesece brezplačno

re:do je mobilni operater, ki v nenehno spreminjajočem se svetu uporabnikov obljublja varno zavetje in kanček gotovosti

Nismo pretirano navdušeni nad nepričakovanimi spremembami. Raje imamo ravnotežje, vendar ga je v svetu, kjer so sprememba edina konstanta, skoraj nemogoče doseči. Vse povsod smo jim priča. V zdravstvu, zagotavljanju varnosti, v službi in še marsikje drugje. Stres, ki ga povzročajo, je zatorej naš stalni sopotnik. Najbolj pa smo občutljivi na spremembe cen. Sploh če so nenadne in nepričakovane. Tudi to je razlog, da nas privlačijo ponudbe, ki ne skrivajo nobenih presenečenj. Kar je še posebej pomembno, ko gre za mobilne storitve, brez katerih si ne moremo predstavljati vsakdana v sodobnem svetu.

 

re:do z jasnim ciljem navdušuje uporabnike

Mobilni operater re:do si je zadal jasen cilj spremeniti ponudbo mobilnih storitev v Sloveniji. Kar so naredili, ni naredil še nihče. Omogočiti hitro in preprosto urejanje čisto vsega v mobilni aplikaciji. Poteče zgolj pet minut, da se naročite na storitev, prenesete elektronsko obliko kartice SIM (eSIM) na pametni telefon in sprožite prvi klic. Ni treba čakati, da vam pošljejo fizično kartico ali iti ponjo v poslovalnico operaterja. Razen če to želite, ker vaš telefon ne podpira elektronske.

Še so takšni, a jih je vse manj. Če menite, da je elektronsko kartico težko uporabiti, se motite. Postopek je preprost in predvsem odlično voden, tako da ga zlahka izvede vsak. Brez izjeme. Enako preprost in hiter je tudi preklic naročnine, za kar menijo, da kot zadovoljen uporabnik nikdar ne boste potrebovali. Sicer pa, kaj bi govorili. Dva tedna brezplačnega preizkusa bo dovolj, da se o revolucionarnosti ponudbe re:do prepričate sami.

Od preprostosti do preglednosti in brezskrbnosti

Poleg preprostosti, re:do kot zelo pomembno vrlino zagovarja preglednost. Od uporabnikov ne pričakuje podrobnega pregleda ponudbe in tehtanja med paketi, kajti nudijo samo enega. Toda ta je zasnovan tako, da je primeren za vse oziroma da nihče nanj ne bo imel pripomb. Kako naj bi jih imel, ko mu paket mesečno nudi neomejene klice, sporočila in podatke v Sloveniji. Tako ni bojazni, da bi zmanjkalo količin, kar prinaša dodatno brezskrbnost. Za vnaprej znano ceno 15 evrov mesečno. Je to veliko, malo ali optimalno? Prepričani smo o zadnjem, kajti tekmeci na trgu drastično omejijo hitrosti prenosa podatkov, ko prenesete več podatkov, kot operater misli, da jih potrebujete ali pa so naročniški paketi občutno dražji. Na oboje morate biti pazljivi in natančno prebrati pogoje uporabe storitve in preračunati, ali se mamljive cene v prvem letu dolgoročno splačajo.

 

Z re:do do treh mesecev brezplačne naročnine

Postalo je običajno, da operaterji prvo leto nudijo močno znižano mesečno naročnino, nakar jo v naslednjem letu dvignejo na veliko višjo običajno raven. Tako rahlo zameglijo visoke cene mesečnih naročnin. Šele ko izračunate mesečno strošek za dobo dveh let, upoštevajoč nižjo ceno v prvem letu, in višjo v drugem, ugotovile, da v večini primerov preseže mesečno naročnino na paket re:do. Kljub temu ne spijo na lovorikah. Na začetku se vam splača izkoristiti tri mesece brezplačne naročnine, s čimer se povprečna mesečna naročnina v dveh letih zniža celo na 13,13 evra. In to brez vezave. Kot vse ostalo, je pregledna, razumljiva in preprosta tudi ta ponudba. Podrobnosti o njej najdete na povezavi.

Še bolj kot doma je cenovna preglednost pomembna v tujini. Sploh v državah, kjer je mobilno gostovanje še vedno drago. re:do nudi dva pregledna načina. Naložite dobroimetje, nato pa v tujini storitve plačujete iz njega ali zakupite mednarodno opcijo. Ko dobroimetja zmanjka, se ustavi tudi poraba. Strošek dodatno omejite, če nastavite še limit porabe. Tako se ne more zgoditi, da bi po prihodu iz tujine prejeli račun z vrtoglavo vsoto. re:do in preglednost gresta z roko v roki. Prepričani ste lahko, da vas nikoli ne bo doletelo nepričakovano presenečenja, saj se o vsem odločata sami in vnaprej.

24-urna pomoč

Kljub temu da je aplikacija intuitivna in preprosta za uporabo, je v njej 24 ur na dan in vse dni v letu na voljo tudi prijazna pomoč. Pomoč nudijo člani ekipe in le poredko zunanji partnerji, kar v praksi pomeni, da boste vedno prejeli uporaben odgovor. Ker pa gre komunikacija preko aplikacije, ni potrebe, da vsakih znova delite svojih osebnih podatkov, se predstavljate in vsakič znova opisujete težave.

Ker živimo v času draginje, je odločitev za pravega operaterje mobilnih storitev, način, kako privarčevati dodaten evro. Koliko, je odvisno od trenutnega mesečnega stroška za mobilne komunikacije. Veste, kolikšen je, torej zlahka privarčujete razliko med ceno paketa re:do in ceno obstoječega paketa.