Tehnika

Michelinova nova generacija celoletnih pnevmatik

Zahvaljujoč številnim, včasih na videz nasprotujočim si zmogljivostim, se pnevmatika MICHELIN CrossClimate 2 lahko spopade z večino vremenskih razmer, s katerimi se srečujejo vozniki, v vseh letnih časih.

Mojster na tržišču celoletnih pnevmatik

S septembrom je Michelin pričel s prodajo pnevmatik MICHELIN CrossClimate 2. Michelinova nova generacija celoletnih pnevmatik, ki se je pričela prodajati istočasno po vsej Evropi, prinaša uporabnikom:

– prednosti letnih pnevmatik glede zavornih zmogljivosti na suhih in mokrih cestah, energetsko učinkovitost in dolgo življenjsko dobo,

– prednosti zimskih pnevmatik glede oprijemanja in zaviranja na snegu ter pri nizkih temperaturah. Oznaka 3PMSF (3 vrhovi gora s snežinko) na bočnicah pnevmatike MICHELIN CrossClimate 2 potrjuje, da je primerna za uporabo v zimskih razmerah, tudi v državah, kjer so zimske pnevmatike obvezne.

 

MICHELIN CrossClimate 2, mojster na tržišču celoletnih pnevmatik, je  pri  vrsti evropskih preskusov vrhunskih celoletnih pnevmatik v samem vrhu:

  • Številka 1 pri zaviranju:
    • na suhih cestah,
    • na mokrih cestah (pnevmatike, obrabljene do zakonsko dovoljenega ostanka globine profila),
    • na snegu, od prvega do zadnjega kilometra (nove in obrabljene)3.
  • Številka 1 pri zmogljivosti oprijemanja na snegu, od prvega do zadnjega kilometra (nove in obrabljene),
  • Številka 2 pri zmogljivosti zaviranja na mokrih cestah (nove),
  • Odličnost glede življenjske dobe in kotalnega upora.

 

Inovativne tehnologije za visoke zmogljivosti od prvega do zadnjega kilometra

 

Pnevmatika MICHELIN CrossClimate 2 se ponaša z inovativno kombinacijo naprednih tehnologij, pri vseh sestavinah, predvsem na področju spojin in tekalne plasti. Razvoj edinstvenih značilnosti pnevmatike je sledil namenu, da se doseže čim bolj učinkovito ravnovesje med materiali, uporabljenimi za tekalno plast, in vzorcem tekalne plasti ter naznanja prihod nove generacije celoletnih pnevmatik, ki zagotavljajo trajno visoko zmogljivost, od prvega do zadnjega kilometra, do zakonsko določenega minimalnega ostanka globine profila. Pnevmatika MICHELIN CrossClimate 2 – tako nova kot obrabljena, je bila v letih 2020 in 20211-6 najboljša v šestih od devetih preskusov (predvsem preskusov zaviranja in oprijema).