Tehnika

Kako prihraniti pri nakupu pnevmatike?

Zaradi izjemnih razmer, ki smo jim priča zadnje leto, se tudi na trgu tovornih pnevmatik dogajajo spremembe, lastniki flot pa iščejo vsako možnost prihranka. Proizvajalci in prodajalci pnevmatik skušajo ugoditi zahtevam po večjih prihrankih, žal pa se  v svojih predstavitvah pogosto zatekajo k trditvam, ki v resnici nimajo prave podlage.

Zato nas je zanimalo ali res velja mit, da znane blagovne znamke tovornih pnevmatik “naredijo največ kilometrov”, oziroma so “najboljše”.

V podjetju Famm Commerce d.o.o., ki ima že več kot 28 let tradicije, nudijo celovito svetovanje pri izbiri pnevmatik, izvajajo ustrezne meritve in svojim partnerjem zagotavljajo realne prihranke pri celotni floti. 

Izvedli so raziskavo na izkušnjah prevoznikov, ki jim je bila svetovana prava pnevmatika glede na uporabo, nato pa izvajali ustrezne meritve, ki so pokazale zanimivo sliko.

Rezultati meritev razkrivajo, da pnevmatika znane blagovne znamke niti približno ne naredi pričakovanih kilometrov, medtem ko določene manj znane znamke omogočajo veliko boljše razmerje cene na prevožen kilometer.

 

Izkazalo se je, da so pnevmatike blagovne znamke Aeolus omogočile veliko boljše razmerje cene na prevožen kilometer in tako presegle pričakovanja.

Poleg tega Aelous pnevmatike, predvsem serijo NEO, odlikuje povečana vzdržljivost, izboljšana kilometrina, nižji kotalni upor in višji prihranek goriva.