"Gospodarska vozila

Gremo v Celje

Bliža se datum, ko bodo na svoj račun prišli vsi ljubitelji avtomobilizma. Na celjskem sejmišču bo med 9. in 12. majem po letu premora svoja vrata zopet odprl bienalni trojček  sejmov Avto in vzdrževanje, Gospodarska vozila in logistika ter Moto boom.

Predstavljena bo nova oprema za avtomehanične, avtoličarske, avtokleparske delavnice in vulkanizerje, ljubitelje motociklizma pa bodo očarala motorna kolesa in motocikli, enduro motorna kolesa, skuterji  in štirikolesniki. Sejem Gospodarska vozila in logistika vam bo na ogled ponudil tovorna vozila MAN in DAF, prikolice SCHWARZMUELLER in KRONE, avtobuse IVECO, MAN in NEOPLAN, obiskovalci pa bodo lahko prvič preizkusili MAN-ov dostavnik. Poleg gospodarskih vozil bodo razstavljene tudi druge novosti s tega področja. S prvim pametnim logističnim sistemom v Evropi se bo predstavilo podjetje TimoCom, podjetje CVS MOBILE bo razkrilo svoje napredne telematske rešitve, na ogled bodo Thermo King hladilni agregati, ki jih zastopa podjetje Prigo, z generatorji Genmark in nogami za zabojnike Canfoot pa vas bo spoznalo podjetje EBONA.  

Od strokovnega dogajanja do letečih štirikolesnikov

OZS-jeva Sekcija za promet in Združenje za promet pri GZS bodo prvi sejemski dan naslavljali aktualno problematiko slovenskih cestnih prevoznikov. V ta namen pripravljajo strokovni posvet, kjer bodo spregovorili o pomanjkanju voznikov in dolgotrajnih postopkih pridobitve delovnih dovoljenj za voznike, dolgih čakalnih dobah za prevoznike na mejnih prehodih, razvoju intermodalnih logističnih centrov, malih logističnih centrov in varovanih parkirišč ter uvrstitvi cestnega transporta in logistike kot strateške gospodarske panoge.

Skozi dan Dan avtovlek vas bo popeljala Sekcija avtoserviserjev, na razstavnem prostoru Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Celje pa bo potekala predstavitev in praktični prikaz poklicev avtoserviser, avtokaroserist, avtoservisni tehnik in logistični tehnik.

Za navdušence nad zloščeno pločevino in glasnimi motorji bodo poskrbele tudi številne atrakcije. V atriju sejmišča bo namreč potekal Quad freestayle show z Alešem Rozmanom, edinim Evropejcem, ki si štirikolesnik upa prisiliti v salto nazaj. Da bo kri po žilah tekla še hitreje, pa se bo Alešu pridružil Italijan Fillippo Rossetto. Udeležili  se boste lahko tudi razstave najlepših predelanih motorjev, željne zabave, pa bodo Šoferske mačke izzvale na različna spretnostna tekmovanja v potiskanju gum. 

Razglasitev gospodarskega vozila leta 2019

V sklopu sejma gospodarskih vozil in logistike že 14. leto zapored poteka izbor za slovensko gospodarsko vozilo leta. Zmagovalci v kategorijah Tovornjak leta, Avtobus leta, Dostavnik leta in tokrat prvič Električno gospodarsko vozilo leta bodo razglašeni na slovesni prireditvi v četrtek, 9. maja 2019.