Gospodarska vozila

MAN TGE 3.180

 MAN TGE je na voljo tudi v izvedbi za prevoz potnikov.

S kategorijo B lahko v vozilu prevažate, ob vozniku, še največ 8 potnikov. Voznikov delovni prostor je razkošen, prav tako prostor za potnike, ki sedijo na posamičnih sedežih, kjer ima vsak svoj naslon za roko. Sedeži so udobni kot v Lion`s Coach avtobusu.

Izredno veliko prostora je med vsako sedežno vrsto, zaradi povišane strehe pa je v notranjosti celo stojna višina. 4,5 metra medosne razdalje ponuja zares veliko prostora v vseh treh sedežnih vrstah, izza tretje vrste pa je, zaradi podaljšane kabine na voljo še dober meter tovornega prostora. Skozi široka bočna vrata, ki se odpirajo s pomočjo elektrike, je vstop tudi do tretje sedežne vrste enostaven. Precejšnjo oddaljenost od tal zniža dodatna stopnica, ki se s pomočjo elektrike prikaže izpod vozila in se ob zapiranju vrat tudi samodejno zloži pod vozilo.

Za udobje potnikov skrbi tudi zmogljiva klimatska naprava, v zimskem času pa dodatni grelec, kateremu lahko nastavimo čas vklopa, tako da zjutraj vstopite v že toplo vozilo.

Bogato opremljen mini bus z bavarskim levo na nosu, poganja dvolitrski biturbo dizelski agregat, ki zmore 130 kW moči. V pomoč mu je ročni 6-stopensjki menjalnik, pogon pa je speljan na sprednja kolesa. Motor, ki izpolnjuje ekološke norme Euro 6 plus, je varčen tudi zaradi uporabe sistema start/stop, znižani pa so tudi stroški uporabe, saj je servisni interval raztegnjen na 2 leti oz. 50.000 prevoženih kilometrov.

Vozniku so v pomoč asistenti za speljevanje v klanec, pomoč pri parkiranju, pomoč pri bočnem vetru in nadzor vožnje v voznem pasu, kjer sistem s pomočjo kamere in senzorjev dejansko sam vozi med jasno označenima črtama na cestišču, kar je prvi korak k avtonomni vožnji.