Popotovanja

Odkrijte prestolnico užitka z mediteranskim pridihom

 

Avstrijske železnice ÖBB razširjajo svojo ponudbo z novo neposredno povezavo med Ljubljano in Gradcem, ki skrajša čas potovanja za do 15 minut. S tem postaja slikoviti Gradec še bolj dostopen vsem, ki želijo doživeti kulturo, kulinariko in edinstveno vzdušje.

Gradec, drugo največje mesto Avstrije, je štajerski dragulj in pogosto označen kot prestolnica užitka. To mesto združuje tradicionalno štajersko gostoljubnost z živahno kulturno sceno in pridihom mediteranske lahkotnosti. Zgodovinsko staro mestno jedro, ki je uvrščeno na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine, navdušuje s svojo arhitekturo, medtem ko sta grajski grič in stolp z uro ikonični mestni znamenitosti.

Pomlad in poletje v Gradcu zaznamujejo številni dogodki: od festivala Lendwirbel in Graškega meseca dizajna do mednarodnega zborovskega festivala Voices of Spirit, festivala Springfestival in glasbenega festivala styriarte. Festival Food Festival Graz in Dolga miza prestolnice užitka poudarjata kulinarično raznolikost regije. Ti in drugi dogodki Gradec spreminjajo v živahno središče za ljubitelje kulture in užitka. Odkrijte celoten program na:  [www.graztourismus.at](https://www.graztourismus.at/de#waypoint-1).

Kartica Graz Card je vaš ključ do mesta: brezplačen vstop ali popusti pri znamenitostih in v javnem prevozu omogočajo celovito doživetje Gradca brez skrbi. Vse informacije o kartici Graz Card najdete na: [Graz Card](https://www.graztourismus.at/en/getting-there-and-public-transport/graz-card).

Gradec združuje kulturo in kulinariko na način, ki privlači obiskovalce z vsega sveta. Mesto ponuja mešanico zgodovinskih znamenitosti, sodobne umetnosti in bogate kulinarične dediščine. Poseben mediteranski pridih zagotavlja skoraj južnjaško življenjsko radost, ki jo je mogoče čutiti v številnih kavarnah, restavracijah in na tržnicah. Odkrijte regionalne specialitete in mednarodne dobrote, medtem ko se sprehajate po živahnih ulicah in trgih.

Z novo neposredno povezavo Avstrijskih železnic ÖBB je obisk Gradca zdaj še lažji. Dovolite, da vas prestolnica užitka očara in doživite nepozabne trenutke. Gradec vas pričakuje z odprtimi rokami in bogastvom doživetij, ki čakajo, da jih odkrijete. Načrtujte svoje potovanje zdaj z novo neposredno povezavo Avstrijskih železnic ÖBB.