Gospodarska vozila

Zmagi Kissu in Albaceteju in močan znak solidarnosti z Emilijo-Romanji

Prva etapa ETRC, evropskega prvenstva v dirkanju s tovornjaki se je pričela na dirkališču Misano Adriatico. Organizatorji so se zelo potrudili, da so kljub težkim razmeram, povezanim s poplavami, ki so opustošile številne predele Romagne, vseeno pripravili prireditev. In ravno iz Misana so prispela številna znamenja solidarnosti za regijo, s povabilom vsem sodelujočim, da podprejo akcijo zbiranja sredstev za regijo Emilia-Romagna, za katero je Misano World Circuit podaril začetni prispevek deset tisoč evrov.

In če se je v soboto dan zaključil v duhu Norberta Kissa , se je tudi nedelja tako nadaljevala. Madžar se je takoj po startu spopadel z neuklonljivim Sascho Lenzom, a ga je ugnal in se odpeljal do lahke zmage. Stopničke sta dosegla še Lenz kot drugi, in Jochen Hahn z Ivecom, ki je končal na tretjem mestu. Težak boj se je bil za četrto mesto med Steffi Halm (Iveco), ki se je vrnila na stezo po okvari motorja dan prej, in Andréjem Kursimom, ki je nazadnje moral popustiti in končal kot peti.

Albacete na zadnji dirki

Zadnja dirka vikenda je bila veliko bolj razburljiva, saj so se položaji na lestvici obrnili. Odlična se je predstavil mladi Portugalec Joséja Eduarda Rodriguesa (MAN), ki je del dirke vodil, nato pa moral popustiti španskemu veteranu Antoniu Albaceteju (MAN), ki je tako osvoji prvo zmago v tej sezoni. Tretjo stopničko je zasedel Nemec Steffen Faas s Scanio.

Tako po prvi od 8 letošnjih dirk med vozniki vodi Jochen Hahn s 45 točkami, sledita mu Španec Albacete z 39 in aktualni prvak Kiss s 36 točkami. Naslednja dirka bo na Slovaškem 10. in 11. junija.