Google Maps prikazuje tudi hitrost med vožnjo

Pred kratkim smo poročali o novi posodobitvi za navigacijski sistem Google Maps (Google Zemljevidi), ki predstavlja korak naprej na področju mobilne navigacije. Ta namreč prinaša prikaz cestnih radarjev in možnost prijave različnih dogodkov v prometu, kot so nesreče in zastoji. Možnost prikaza cestnih radarjev in prijave različnih dogodkov v prometu je odslej mogoča v kar 40 novih državah, vključno s Slovenijo. V državah BiH, Bolgariji, na Češkem, Madžarskem, v Italiji, na Poljskem, v Romuniji, Srbiji, na Slovaškem in v Španiji so na voljo tudi informacije o omejitvah hitrosti, na to možnost pa bomo morali pri nas še nekoliko počakati.

Skupaj z možnostjo opozarjanja na omejitev hitrosti bomo po vsej verjetnosti prejeli še eno uporabno funkcijo, ki nam bo še dodatno olajšala upoštevanje hitrostnih omejitev med vožnjo. Tu gre za možnost prikaza potovalne hitrosti  kar med uporabo navigacijskega sistema Google Maps. To dejansko pomeni, da nam bo podatek o hitrosti vedno na dosegu očesa. V primeru prekoračitve hitrosti se bo spremenila barva prikaza, kar pomeni, da bomo takoj seznanjeni s tem in bomo hitrost vozila upočasnili na predpisano mejo.

Možnost prikaza potovalne hitrosti v okviru navigacijskega sistema Google Maps je trenutno na voljo le za voznike v Združenih državah Amerike, Združenem kraljestvu in Kanadi. Kmalu bo novost na voljo še drugim voznikom širom sveta, upajmo pa, da bo ta možnost kmalu na voljo tudi v Sloveniji.

Vir: racunalniske-novice.com