Rekordnih 10.000 naročil Nissanovega električnega e-NV200

Najnovejši električni Nissan e-NV200 je po številnih izboljšavah dosegel rekordno prodajo po vsej Evropi, saj veliki kupci pri nakupu vozil veliko pozornosti posvečajo trajnosti.

Zaradi izjemno velikega povpraševanja med ponudniki storitev dostave do kupcev se Nissan e-NV200 z akumulatorjem zmogljivosti 40 kWh vseskozi dobro prodaja, položaj vozila od njegovega prihoda na trg februarja 2018 pa se čedalje bolj krepi, tako da je bilo po vsej celini naročenih že več kot 10.000 primerkov.

Najnovejši prodajni uspeh temelji na vsestranskosti Nissan e-NV200, ki je tako tudi vodilni v svojem razredu, saj je bil lani najbolje prodajano lahko gospodarsko vozilo brez izpustov na 10 trgih po Evropi, vključno z Združenim kraljestvom, Italijo, Norveško in Nizozemsko.

Zaradi premišljene oblike naprednejšega akumulatorja zmogljivosti 40 kWh, ki ne zavzema veliko prostora, nadgrajeni Nissan e-NV200 ohranja svojo impresivno tovorno prostornino in dovoljeno obremenitev. V tovornem furgonu je namreč mogoče prevažati 4,2 m3 tovora oziroma tovor s skupno maso 705 kg.

Poleg tega Nissan e-NV200 s kombinacijo učinkovitega pogonskega sklopa in inovativnega akumulatorja ponuja nadvse prepričljiv doseg za poslovne in zasebne kupce. V skladu s strogim globalno usklajenim preizkusom za lahka vozila (WLTP) enkratna popolna napolnjenost akumulatorja zmogljivosti 40 kWh zagotavlja 200 km dosega pri kombinirani vožnji in do 301 km pri mestni vožnji, kar je 60 % več v primerjavi z akumulatorjem prejšnje generacije.

Nissan e-NV200 ponuja tudi številne priročne rešitve za polnjenje. Poleg standardne gospodinjske vtičnice lahko kupci uporabljajo stensko polnilno postajo in vgrajeni 7-kilovatni polnilnik za hitro polnjenje, da se popolnoma izpraznjen akumulator v celoti napolni v 7,5 urah, medtem ko polnilnik za zelo hitro polnjenje omogoča od 20- do 80-odstotno polnjenje v samo 40 do 60 minutah.

Od prihoda na trg leta 2014 je Nissan e-NV200 doživljal prodajne uspehe po vsej Evropi, kupci so namreč kupili več kot 25.000 novih vozil. Poleg vozila Nissan LEAF tudi Nissan e-NV200 upodablja Nissanovo tehnologijo inteligentne mobilnosti, ki prispeva k oblikovanju učinkovitejše in bolj povezane družbe z združitvijo inteligentne zmogljivosti, inteligentne vožnje in inteligentnega povezovanja.