Gospodarska vozila

Nov direktor pri MAN Truck & Bus Slovenija

S 1. avgustom 2022 je vlogo novega generalnega direktorja MAN Truck & Bus Slovenija prevzel Jan Löwhagen, po rodu iz Švedske.

Po 3 letih kot višji podpredsednik oddelka Prodajnega poslovanja pri MAN Truck & Bus SE je gospod Löwhagen prispel v Ljubljano, da bi utrdil in še okrepil strategijo rasti v Sloveniji.

Löwhagen, ki je magistriral iz strojništva na univerzi Lund na Švedskem, je svojo poklicno pot začel leta 1990 v švedskem podjetju Atlas Copco Mining & Construction v oddelkih proizvodnje, logistike, prodaje in marketinga. Leta 2005 je po pridobivanju izkušenj na različnih višjih vodstvenih položajih v drugih panogah svojo kariero v industriji gospodarskih vozil začel pri Volvo Trucks kot Manager za prodajo, produkt in marketing za področje Centralne Evrope (Nemčija, Avstrija, Švica) in je leta 2012 napredoval v podpredsednika Volvo Trucks za podorčje Severne Amerike (ZDA, Kanada, Mehika). Podjetju MAN Truck & Bus SE se je pridružil leta 2019 kot višji podpredsednik oddelka za prodajne operacije.

Novi generalni direktor, rojen na Švedskem, je poročen in ima dva otroka. V prostem času se rad ukvarja s športom, predvsem s smučanjem, tekom in kolesarjenjem. Potovanje v druge države in doživljanje drugih kultur je prav tako nekaj, kar rad počne v prostem času.

»Cilj je nadaljevanje uspešne poti, ki jo imamo z našimi kupci in partnerji v Sloveniji. So pa segmenti, kjer imamo še več potenciala za rast in kjer naš portfelj izdelkov popolnoma ustreza zahtevam kupcev na slovenskem trgu. Cilj je poenostaviti poslovanje naših strank tako, da smo najboljši ponudnik transportnih rešitev za naše stranke. To je odgovornost, ki jo moramo živeti vsak dan, pri čemer bodo digitalna transformacija in okoljski izzivi močno vplivali na našo industrijo v prihodnjih letih. Ponosen sem, da lahko podpiram in sem del Zelene Slovenije, ko prevzemam našo odgovornost v MAN Truck & Bus d.o.o. kot vodilni v industriji. Prepričani smo, da mora uspeh našega podjetja graditi na odgovornem in trajnostnem ravnanju. In končno, veselim se raziskovanja in doživetja te čudovite dežele, srečanja s Slovenci in spoznavanja zgodovine in kulture te države.« pravi Jan Löwhagen.

Löwhagen je nasledil Clausa Wallensteina, ki je po petih letih delovanja v Sloveniji odšel na Poljsko, kjer bo svojo poslovno pot nadaljeval kot generalni direktor MAN Truck & Bus Poljska. G. Wallensteinu se iskreno zahvaljujemo za njegovo veliko predanost, uspešen prispevek in zvestobo podjetju MAN Truck & Bus Slovenija in mu želimo vse dobro v prihodnosti.