Piškotki

Politika zasebnosti

Lastnik spletnega mesta spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo morebitne osebne podatke, pridobljene prek tega spletnega mesta, varoval in jih v skladu z zakonom brez vašega dovoljenja ne bo posredoval tretji osebi oziroma jih uporabil v druge namene. Če bi na našem spletnem mestu obstajale povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na lastnika tega spletnega mesta, ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

O piškotkih in njihovi uporabi na našem spletnem mestu

Kaj so piškotki?

Piškotki so tekstovne datoteke, ki na naši spletni strani prepoznajo vaš računalnik. Piškotki sami po sebi ne prepoznajo individualnega uporabnika, pač pa računalnik oz. brskalnik, ki je bil uporabljen pri ogledu naše spletne strani. V piškotku so lahko zapisani nekateri podatki, s katerimi si spletna stran pomaga, da vam na svojevrsten način prikaže kakšne podrobnosti.
Nadzor nad shranjevanjem piškotkov v vašem brskalniku ima uporabnik (vi), saj lahko po želji omeji ali onemogoči njihovo shranjevanje z nastavitvami svojega brskalnika (za podrobnosti se obrnite na izdelovalca vašega brskalnika). Google Analytics piškotke pa lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Tako se npr. v piškotke lahko beležijo vaše nastavitve, vnosi v spletne obrazce in informacije za prijavljene uporabnike. Osnovne funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. V spletnih trgovinah se namreč v piškotke beležijo izdelki v nakupovalni košarici, priljubljeni izdelki, ostali podatki o nakupu itd. S pomočjo piškotkov lahko beležimo statistiko spletne strani in tako lažje odkrijemo in odpravimo morebitne napake ter vam ob naslednjih obiskih ponudimo boljšo vsebino oz. primernejšo ponudbo. S pomočjo piškotkov vam morebitni oglaševalski partnerji lahko servirajo relevantne oglase.

Nekateri piškotki so nujno potrebni za samo delovanje spletne strani, medtem ko se drugi lahko shranijo le, če se s tem strinjate.

O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov.

Seznam piškotkov na naši spletni strani

1. Lastni piškotki

Ime piškotka Trajanje  Opis 
wordpress_test_cookie do zaprtja brskalnika WordPress-ov testni piškotek
cookie_notice_accepted 1 leto WordPress-ov piškotek z informacijo o potrditvi obvestila o piškotkih
__ga 2 leti Google Analytics – identificira različne uporabnike, več >>
__gid 1 dan Google Analytics – identificira različne uporabnike, več >>
__gat_gtag_[ID spletne strani] 2 leti Google Analytics – identifikacijska koda te spletne strani za spremljanje obiskov
__utma 2 leti Google Analytics – zabeleži razlikovanje med uporabniki in sejami, več >>
__utmb 30 min Google Analytics – zabeleži novo sejo ali novega uporabnika, več >>
__utmc do zaprtja brskalnika Google Analytics – včasih je deloval z __utmb in je določil, ali gre za novo sejo/obisk uporabnika, več>>
__utmz 6 mesecev Google Analytics – določa vir prometa ali oglaševalsko akcijo, več >>
cx_id 2 leti od zadnjega obiska contentexchange.me (I.R.V. d.o.o.) – zajem in obdelava podatkov za tržne raziskave, oglaševanje in izboljšanje uporabniške izkušnje na spletu, več>>

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne shranjujejo vaših osebnih podatkov in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejše za obiskovalce.

Priglasitev

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto shrani piškotke v vašem brskalniku na vaši napravi.