Gospodarska vozila

Avtobus Scania Citywide na ulicah Ljubljane

 

Podjetje LPP d.o.o., ljubljanski javni mestni prevoznik, je na enomesečno testiranje prevzelo avtobus Scania Citywide Suburban s pogonom na CNG. Scanijin avtobus bo obratoval na progah Ljubljana – Grosuplje in Ljubljana – Vrhnika.

Scanijin ’mestni junak’ Citywide, kompakten in okolju prijazen avtobus, je prava izbira za zmanjšanje onesnaženosti zraka zaradi prometnih razmer v mestnem okolju. Stisnjen zemeljski plin (CNG) je opredeljen kot glavno alternativno gorivo za doseganje ciljev varstva okolja in trajnostnega prometa – največje zmanjšanje emisij ogljikovega dioksida.

 

‘Upoštevajoč uporabnike naših storitev, našega mesta in varstva okolja, se LPP kot podjetje vedno bolj usmerja na vozila na alternativni pogon. V naslednjih letih bomo nabavili nove avtobuse in razširili naš vozni park. Ker že imamo osem 15 m vozil drugih proizvajalcev, je Scania pritegnila našo pozornost s svojo ponudbo avtobusov, ki jih poganjajo alternativna goriva: biodizel, bioplin, HVO in zemeljski plin. Trenutno na dveh progah preizkušamo model Citywide CNG in lahko rečem, da so komentarji naših potnikov dobri in zato smo tudi mi zadovoljni,” je povedal g. Robert Vidmar, vodja oddelka za upravljanje avtoparka Ljubljanskega potniškega prometa.   
Scanijino sodelovanje z mestnimi in primestnimi prevozniki pomeni vzpostavitev popolno prilagojenega mestnega prevoza, udobnega tako za potnike kot tudi za voznika. Model Citywide je zelo udoben, sedeži so opremljeni z USB vhodi za polnjenje mobilnih telefonov, tablic itd. Zaradi izolacije, dvojne zasteklitve in sistema prezračevanja pa hrup in ostali vremenski pogoji ostajajo zunaj avtobusa.

Scania Citywide je dokazana platforma, ki ponuja pravo dobičkonosnost, ki temelji na  času neprekinjenega delovanja, visokih potniških zmogljivostih, nizki porabi goriva in nizkih stroških v celotnem življenskem ciklu. Z največjo izbiro komercialnih bio goriv in možnosti hibridnih pogonskih sistemov, Scania omogoča prevoznikom, da vsakodnevno prispevajo k pametnemu in trajnostnemu prevozu.

Več o avtobusu Scania Citywide in izborom alternativnih goriv je na voljo na: https://bit.ly/2qQ43Ds