Gospodarska vozila

Učenje vožnje s pomočjo simulatorja

VR Truck Simulator, kot se imenuje ta rešitev, je namenjen simulaciji vožnje pravega Mercedesa Actros. Celo sedež in komande so prenesli iz tovornjaka, delovna površina Actrosa pa bo vidna na televizorjih ali v očalih za navidezno resničnost. Vse to je združeno z reprodukcijo fizike 40-tonskega tovornjaka, pa tudi s posebej pripravljenimi zemljevidi. Vključujejo avtoceste, gorske odseke, mestna križišča in celo enega od distribucijskih centrov skupine Raben, skupaj z dejanskimi klančinami.

Simulator se bo uporabljal v več različnih procesih – od preverjanja spretnosti kandidatov za voznike, prek začetnega usposabljanja novozaposlenih do učenja manevriranja različnih vrst kompletov. Programska oprema vam omogoča izbiro med vlačilci s polpriklopniki ali tovornjaki s priklopniki. Poleg tega se vozniki lahko usposobijo za vožnjo v težkih vremenskih razmerah, vključno z meglo, snegom ali zelo močnim vetrom.

Vse to je zaprto v prenosnem vsebniku, zahvaljujoč kateremu se bo VR Truck Simulator lahko pojavil v različnih podružnicah skupine Raben. V začetni fazi se bo uporabljal predvsem na Poljskem in Češkem, v prihodnosti pa bi lahko dosegel še trinajst držav, kjer je podjetje dejavno.