Gospodarska vozila

Tu je navigacijski sistem prihodnosti

Navigacijski sistem je z leti postal nepogrešljiv del našega življenja, saj nam omogoča hitro in brezskrbno potovanje po neznanih krajih.

Glavna težava sodobnih navigacijskih sistemov pa je predvsem ta, da moramo vsakič naš pogled odvrniti od cestišča, kar pa povečuje tveganje za prometne nesreče. Temu pa kmalu ne bo več tako, za to pa bo poskrbelo start-up švicarsko podjetje WayRay, ki je na nedavnem potrošniškem sejmu CES 2019 predstavilo nadvse zanimiv navigacijski sistem, ki je resnično nekaj posebnega in nadvse uporabnega.

Švicarsko podjetje WayRay je obiskovalce sejma potrošniške elektronike CES 2019 prijetno presenetil s prototipom navigacijskega sistema, ki informacije prikazuje na vetrobransko steklo avtomobila in sicer s pomočjo razširjene resničnosti. Na ta način voznik pridobi kopico dodatnih uporabnih informacij med potovanjem in to brez potrebe, da bi umaknil pogled stran od cestišča. Napredni sistem lahko vozniku namreč posreduje dodatne informacije, kot so prosta parkirna mesta, vremensko napoved, pas za zavijanje in še mnogo več. Primeren je celo za dirkače, saj jim dodatne informacije lahko pomagajo do boljših rezultatov.

Ker je švicarsko podjetje WayRay za njegov izum že pridobilo podporo s strani številnih avtomobilskih gigantov (kot na primer Porsche in Hyundai), nam bo novi navigacijski sistem skoraj zagotovo na voljo že v teku letošnjega leta. Prva bo novost seveda na voljo le v navezi z novimi avtomobili, prej ali slej pa bo na voljo še kot samostojen izdelek.

VIR: računalniške-novice.com