Gospodarska vozila

Roadpolove kontrole tovornjakov in avtobusov v letu 2024

Evropska mreža prometne policije (ROADPOL) bo v času od 19. do 25. februarja organizirala prvi okrepljen nadzor tovornih vozil in avtobusov v letu 2024. V času akcije Truck&Bus bodo policisti po vsej Evropi nadzirali tehnično brezhibnost, dimenzije in težo, uporabo tahografov, spoštovanje predpisov o času vožnje in počitka, tovor in spremljajočo dokumentacijo itd.

Roadpol bo v letu 2024 akcije Truck&Bus organizira v treh obdobjih (februarja, maja in novembra), s tem da Roadpol pričakuje, da se države članice akciji pridružijo v vsaj dveh terminih.  V Sloveniji bomo v akciji sodelovali med 19. in 25. februarjem in 11. in 17. novembrom. V omenjenem obdobju bo potekala tudi nacionalna akcija “Poklicni vozniki”.


V poostrenih nadzorih se osredotočajo na odkrivanje kršitev povezanih s preobremenitvami motornih vozil, nepravilno naloženim tovorom, socialno zakonodajo in tehnično brezhibnostjo motornih vozil (tovornih vozil in avtobusov).
Policija sicer poostrene nadzore nad prevozom potnikov in blaga redno izvaja vsak mesec. Vsak mesec Policija namreč izvede najmanj tri do štiri dnevne poostrene nadzore na avtocestah in hitrih cestah, ki so usmerjeni prav v nadzor tovornih vozil in avtobusov.

Roadpolove akcije so na voljo na naslednji povezavi;

https://www.roadpol.eu/index.php/calendar-dates/68-roadpol-wall-planner-2024