Gospodarska vozila

Renault Trucks bo zgradil nov center v Lyonu

Renault Trucks je napovedal gradnjo nove stavbe z ničelno emisijo CO2 v Lyonu. Obsegal bo 46.000 m² in bo predstavljal naložbo v vrednosti 132 milijonov evrov. V stavbi, ki naj bi jo odprli leta 2028, bo globalni distribucijski center znamke za rezervne dele.

Renault Trucks je razkril načrte za izgradnjo novega globalnega centra za distribucijo rezervnih delov na svojem zgodovinskem mestu v Saint-Priestu na obrobju Lyona, ki bo nadomestil že obstoječe stare objekte. Z naložbo v skupni vrednosti 132 milijonov evrov v izgradnjo te nove najsodobnejše logistične platforme francoski proizvajalec in skupina Volvo, ki ji pripada, dokazujeta svojo zavezanost trajnosti.

Ker stavba starega distribucijskega centra v Venissieuku ni več izpolnjevala okoljskih in operativnih zahtev svojih logističnih dejavnosti, je Renault Trucks preučil vse možnosti, vključno s prenosom na drugo lokacijo. Na koncu se je proizvajalec odločil, da svojo logistično platformo preseli na lokacijo Saint-Priest, kjer je trenutno njegova tovarna za proizvodnjo osi. V prihodnjih treh letih bodo potekala večja dela na selitvi logistične ploščadi na lokacijo starega obrata, ki bodo najprej zahtevala rušitev obstoječega objekta in dekontaminacijo zemljišča. Sanacija tega industrijskega območja bo potekala v skladu z načelom ničelne umetne obdelave zemljišč.

Stavba, ki bo gostila več kot 500 zaposlenih, bo sestavljena iz 46.000 m² velikega fleksibilnega skladišča, ki bo združeval standardno skladišče, popolnoma avtomatiziran prostor, namenjen majhnim delom in prostor, rezerviran za shranjevanje baterij. Bodoči distribucijski center je zasnovan tako, da izpolnjuje najstrožje varnostne standarde, vključno s popolno ločitvijo prometa pešcev, tovornjakov in vozil. Veliko truda bo vloženega tudi v izboljšanje udobja operaterja, vključno z robotizacijo nekaterih operacij in optimizacijo skladiščnih površin. Nove postopke bomo oblikovali v tesnem sodelovanju z zaposlenimi. Novi distribucijski center je zasnovan kot pozitivno energijska stavba. Opremljen s fotovoltaičnimi paneli na celotni strehi, bo proizvajal obnovljivo elektriko za pokrivanje ne le lastnih potreb (vključno z ogrevanjem zgradb, viličarjev in polnjenjem električnih vozil), temveč tudi za potrebe sosednjih stavb. Vsi gradbeni objekti bodo 100 % brez fosilnih goriv in bodo uporabljali to obnovljivo električno energijo.

Renault Trucks se je prav tako zavezal k ozelenitvi območja z zasaditvijo 400 dreves, kar bo pomagalo izboljšati biotsko raznovrstnost in kakovost življenja na delovnem mestu.