Gospodarska vozila

Odprta prva skupna električna polnilna postaja – Milence

Konec decembra je Milence, skupno podjetje Volvo Trucks, Daimler Truck in TRATON, odprlo svojo prvo skupno polnilno postajo za električna tovorna vozila v Venlu na Nizozemskem.

Polnilnico trenutno sestavljajo štiri polnilnice. Druga faza, ki naj bi bila zaključena  v prvem četrtletju 2024, bo vključevala dodatne štiri polnilnice in takrat naj bi polnilnica tudi prejela  končno zasnovo, ki bo imela prepoznaven, mednarodno zaščiten dizajn. Novo polnilno vozlišče je opremljeno z dvema visoko zmogljivima polnilnima sistemoma CCS (Combined Charging System), ki zagotavljata do 300 kilovatov polnilne moči. Postaja Milence je načrtovana tako, da bo lahko v zelo kratkem času prešla na tehnologijo Megawatt Charging System (MCS), takoj ko bo ta na voljo.

Parkirišče za tovornjake Venlo je zdaj eno prvih varovanih parkirišč za tovornjake na Nizozemskem z namensko rešitvijo za polnjenje električnih tovornjakov. Na kontrolni točki bodo dobrodošli električni tovornjaki vseh znamk. Milence je za svoje stranke razvilo tudi uporabniku prijazno aplikacijo, ki jim omogoča enostavno iskanje polnilne postaje, spremljanje stanja napolnjenosti in preprosto plačilo storitve.

Začetna tarifa Milence znaša 0,4 EUR (0,399 EUR) na kWh brez DDV in transakcijskih stroškov. Na začetku bo ta polnilna tarifa veljala za vsa vozlišča, ki jih upravlja Milence, veljavno tarifo pa je mogoče najti v aplikaciji Milence in prikazati na polnilni postaji. Morebitne spremembe tarif bodo sporočene po uradnih kanalih družbe Milence.