Gospodarska vozila

Nova generacija Setrinih ComfortClass in TopClass avtobusov

Nova generacija premium avtobusov je pripravljena. Predstavljena bo septembra v Hannovru na sejmu IAA. Krasi jo nova sprednja stran, ki bo postala standardna za vse Setrine avtobuse.

Dosleden razvoj je zagotovil, da sprednji del nove serije postavlja nove standarde v smislu videza in tehnologije, ki bo še izboljšal profil te znamke, ki je tako globoko prepojena s tradicijo. Logo znamke je zdaj jasno viden na sprednjem delu. Nadaljnje tehnične lastnosti vključujejo novo skupino luči, ki so v celoti LED. Tudi na daleč bo Setra zdaj prepoznavna kot Setra. To velja tudi za stranice avtobusa z novimi tridimenzionalnimi elementi.

Številne nadaljnje izboljšave so zapisane tudi pod privlačno karoserijo. Med drugim so potniški prostor nadgradili z novimi predelnimi stenami in servisnimi sklopi ter novim multimedijskim sistemom.

Novi asistenčni sistemi, ki temeljijo na novi električni/elektronski strukturi, so prvič predstavljeni v evropskem avtobusu. Zaradi njih so avtobusi Setra še varnejši, udobnejši, lažji za uporabo in – kar je v času visokih cen goriva pomembno – opazno varčnejši in okolju prijaznejši.

Setra ComfortClass in TopClass sta prva avtobusa v Evropi, opremljena z novim Active Drive Assist 2 (ADA 2), kombinacijo več asistenčnih sistemov, ki aktivno pomagajo vozniku vzdrževati razdaljo in ostati na voznem pasu, ter Active Brake Assist 5 (ABA 5), ki lahko zavira tudi, če zazna premikanje ali mirovanje pešcev na desni strani. ABA 5 in ADA 2 sta dve od številnih tehničnih izboljšav novih avtobusov, ki zmanjšujejo obremenitev voznika in zagotavljajo večjo varnost.