Naprava DKV BOX EUROPE prestaja zadnje preverjanje

Že v uporabi na belgijskih cestah: DKV BOX EUROPE

Naprava za cestninjenje, ki bo uporabna po vsej Evropi, bo na voljo od zadnjega četrtletja leta 2018 in jo je že možno naročiti prek spleta.

Naprava DKV BOX EUROPE, preko katere se bo v prihodnosti plačevalo cestnine po vsej Evropi, trenutno prestaja končno preizkusno fazo pri belgijskemu podjetju za cestninjenje Viapass. Uporabniki DKV po vsej Evropi preizkušajo več tisoč naprav. Poleg podatkov o transakciji preskušajo tudi ostale procese, povezane z napravo, kot so nujni primeri in pomoč strankam. Avtoprevozniško podjetje Vervoer Engelbosch je prvi testni uporabnik v Belgiji, ki je prejel svoje naprave. Avtoprevoznik bo sprva uporabljal DKV BOX EUROPE v svojih vozilih v domačem prometu.

“Zelo smo zadovoljni, da že imamo napravo, ki pokriva veliko število držav. To je veliko

olajšanje za transportna podjetja, zlasti ker se lahko enostavno priključuje še nove države,” pravi generalni direktor Michel Engelbosch. Napravo DKV BOX EUROPE je že možno naročiti prek spleta. V belgijskem cestninskem sistemu se lahko prvo cestnino zavede in poravna preko DKV BOX EUROPE od zadnjega četrtletja leta 2018. Nemške cestnine bodo aktivirane v začetku leta 2019, spomladi 2019 pa jim bodo sledile t. i. države DSRC (Avstrija, Francija, Španija, Portugalska). Kmalu zatem se bo pridružila tudi Italija. Spomladi 2019 bo naprava DKV BOX EUROPE omogočala tudi plačevanje uporabnine za mostova Öresund in Storebault v Skandinaviji. “Naš srednjeročni cilj je počasi nadomestiti različne enote v vozilih po vsej Evropi z napravo DKV BOX EUROPE,” pravi Jürgen Steinmeyer, direktor za cestninjenje pri DKV Euro Service. “Naprave DKV BOX EUROPE ni potrebno nadomeščati, če jo želimo uporabljati pri plačevanju cestnin v dodatnih državah.”

Uporabniki DKV se lahko registrirajo preko spleta za dodatne cestnine, ki se jim jih priključi k napravi preko konfiguracije OTA (over-the-air), ne glede na to, kje v Evropi se vozilo trenutno nahaja.

 

Dodatne informacije najdete na dkv-euroservice.com

Michel Engelbosch (tretji z desne) je prvo transportno podjetje v Belgiji, ki je prejelo napravo DKV BOX EUROPE za končno preizkusno fazo.