Gospodarska vozila

Modri tovornjaki, modra odločitev

Tako pravi Luka Slokar iz ajdovskega podjetja Slo‐Car d.o.o., kjer so z nedavnim prevzemom tovornega vozila Volvo FH 460 42T v celoti prešli na znamko Volvo Trucks. V voznem parku imajo 24 vozil, katerih specifikacije so povsem prilagojene njihovim potrebam.

Leta 2015 so začeli s prenovo svojega voznega parka – pred tem so imeli izključno tovornjake druge znamke – ter z nedavnim prevzemom zadnjega, 24. Volva, dokončno prešli na to znamko. Skupaj s prepoznavno modro barvo tovornjaki Volvo zaokrožujejo celostno podobo podjetja. Vsa njihova tovorna vozila so enaka, z enako opremo, celotne kompozicije pa posebej optimizirane za njihove potrebe. Volva FH 460 42T poganja 12,8-litrski turbodizelski motor s 460 konjskimi močmi in 2.300 Nm navora.
Podjetje Slo-Car d.o.o. se lahko pohvali z dolgo in bogato tradicijo, saj njegove korenine segajo v leto 1974, danes pa so njihov primarni tovor različne kovine. Z lastnimi tovornimi vozili ali s podprevozniki vozijo predvsem po Sloveniji, Italiji, Avstriji, Nemčiji in Švici. Na sedežu podjetja se nahaja tudi zunanje parkirišče za 200 tovornih vozil z možnostjo najema parkirišča, nudijo pa tudi možnost skladiščenja za 1.000 paletnih mest, preklade tovora in dostavo.