Gospodarska vozila

Iveco vlaga v avtonomne sisteme vožnje

Iveco in podjetje Plus, globalni dobavitelj tehnologij in rešitev za avtonomna gospodarska vozila, skupaj razvijata avtonomne sisteme tovornjakov za evropski in kitajski trg.

Iveco S-Way bo uporabljen kot vozilo za testiranje in razvoj. Izvedeni bodo prvi skupni testi, da bi ugotovili, kako uspešno so sistemi Plus integrirani v to vozilo. Po besedah ​​predstavnikov obeh podjetij bodo teste izvajali v vseh voznih razmerah, v katerih bi se sicer vozilo lahko znašlo med obratovanjem. To se nanaša tudi na prometne razmere, pa tudi na različne meteorološke razmere, pa tudi na čas dneva ali noči.

Preizkušena bo 4. stopnja avtonomne vožnje, ki vključuje voznika v kabini, vendar vozilo samostojno opravlja vse funkcije, povezane s prometom od točke A do točke B. Po besedah ​​Ivecovih predstavnikov je Plus edino podjetje, ki ima resne rezultate pri avtonomnem komercialnem prometu. Je tudi najbolj kompetentno, da omogoči nadgradnjo obstoječih tovornjakov Iveco na avtonomno vožnjo stopnje 4, kar bi izboljšalo varnost, učinkovitost, hkrati pa zmanjšalo obratovalne stroške.