Gospodarska vozila

Kartica IDS stoodstotno varna

 

Od uvedbe brezstične kartice IDS ni bil zabeležen niti en primer goljufije.

Osemnajst mesecev po uvedbi brezstične kartice za gorivo za tovornjake se IDS (International Diesel Service – opp. Mednarodni servis za diesel) lahko pohvali z izjemnimi varnostnimi podatki: podjetje namreč ni zabeležilo niti enega samega primera goljufije pri plačevanju ali posnetja (t. i. skimming). Kartice za gorivo zahvaljujoč varnemu vgrajenemu čipu ni mogoče kopirati ali združiti z drugimi preventivnimi ukrepi, ki jih izvaja IDS: je edina kartica na trgu, ki nudi stoodstotno varne kartične transakcije.

IDS kot vodilno podjetje na trgu, ki zagotavlja varnost kartic za gorivo, je bilo prvo, ki je opremilo svoje kartice s tehnologijo radiofrekvenčnega čipa (RFID) in omogočilo avtorizacijo vsake posamezne transakcije v realnem času. Vgrajeni čip ne omogoča samo hitrejše in lažje uporabe kartice – nudi pa tudi enako delovanje kot katera koli brezstična bančna kartica –, temveč tudi zagotavlja najvišjo raven varnosti.

Podjetje IDS poleg stoodstotno varnih kartic nudi tudi napreden niz ukrepov za varne transakcije na 600-ih evropskih črpalkah ter popoln nadzor nad karticami za gorivo. Stranke lahko upravljajo z vsemi svojimi karticami za gorivo za tovornjak in voznika ter jih konfigurirajo prek spletnega iRačuna, dobro organiziranega in enostavnega sistema za upravljanje kartic. Podatki o transakcijah, limitih, cenah in mreži so enostavno na voljo. Večje stranke lahko tudi pregledno razvrstijo in organizirajo podizvajalce.

Z avtorizacijo na črpalki s spletnim preverjanjem osebne identifikacijske kode (PIN) se preprečijo transakcije za ponovno polnjenje, ki niso bile vnaprej avtorizirane. IDS je torej edino podjetje na trgu, ki nudi kartice za gorivo, ki so v celoti povezane s spletom.

Na voljo je tudi dvojni sistem plačevanja s karticami, ki nudi kartico za gorivo za voznika in za tovornjak in s katerim se odobri transakcija samo, kadar se obe kartici uporabita hkrati. Vse transakcije se tudi spremljajo, sumljive pa se avtomatično odkrijejo.

Podjetje IDS ima specializirano ekipo za preiskovanje goljufij, ki spremlja sumljive transakcije 365 dni na leto. Vse nepravilnosti se temeljito preiščejo, pri tem pa ekipa ohranja tesen stik z mednarodnimi policijskimi službami.

Podjetje IDS kot del korporacije Kuwait Petroleum Corporation dobavlja dizelsko gorivo za nacionalne in mednarodne prevoze in ima v Evropi mrežo z več kot 600-imi samodejnimi črpalkami.