Avtomobilizem

GOODYEAR PREDSTAVIL BREZZRAČNO PNEVMATIKO ZA DOSTAVNE ROBOTE

Goodyear je za podjetje Starship Technologies razvil brezzračno pnevmatiko za dostavne robote. Pnevmatika s tehnologijo NPT  uspešno naslavlja potrebe mikro-dostav in prinaša nižje stroške upravljanja voznih parkov avtonomnih robotov.

Goodyear je predstavil brezzračno pnevmatiko (non-pneumatic tire, NPT), ki jo je razvil za dostavne robote podjetja Starship Technologies. Slednje upravlja mrežo več kot tisoč avtonomnih robotov, ki v številnih svetovnih mestih skrbijo za dostavo paketov, živil in hrane do strank.

Ker Starshipovi roboti dnevno opravijo na tisoče dostav v vseh vremenskih razmerah in na najrazličnejših terenih, so zanesljive in vzdrževane pnevmatike ključnega pomena. S tem namenom je Goodyear zanje razvil namensko brezzračno pnevmatiko, ki zagotavlja daljšo življenjsko dobo in manjše stroške vzdrževanja voznega parka.

Pnevmatika v fazi testiranja

Goodyear in Starship sta že vstopila v fazo testiranja pnevmatike, ki poteka na Univerzi Bowling Green State v Ohiu, ZDA. Prvi podatki kažejo pozitivne rezultate glede obrabe tekalne plasti, zaviranja in dušenja vibracij. Goodyear je tako z edinstveno zgradbo svojih brezzračnih pnevmatik dokazal potencial za nove vrste mobilnosti. Področje mikro-dostave ima namreč povsem drugačen nabor potreb, ki jih Goodyearova tehnologija NPT brezhibno pokriva, ker omogoča dolgotrajno uporabo brez dodatnih stroškov vzdrževanja.

Videoposnetek je na voljo na POVEZAVI