Ford zagotavlja še bolj povezana gospodarska vozila

Ford večino svojih gospodarskih vozil že serijsko opremlja s tehnologijo za povezljivost ter tako pomaga uporabnikom in njihovim podjetjem zagotoviti še večjo produktivnost, maksimalen čas uporabe in ohranjanje najsodobnejšega stanja vgrajenih tehnologij.

Modem FordPass Connect je zdaj serijsko vgrajen v sedem ključnih modelov Fordove palete gospodarskih vozil, med katerimi so tudi Ford Transit, Transit Custom in Ranger. Povezane storitve FordPass Connect, ki omogočajo vrsto funkcij za večjo produktivnost in priročnost z oddaljenim upravljanjem prek aplikacije za pametne telefone FordPass Pro, so zdaj brezplačno na voljo lastnikom po vsej Evropi.

FordPass Connect je omogočil tudi brezžične posodobitve programske opreme, ki z novimi funkcijami in izboljšavami kakovosti poskrbijo, da so gospodarska vozila vedno opremljena z najnovejšo različico tehnologij.

Sistem FordPass Pro Guard Mode

Varnostni način (Guard Mode) je sistem za izboljšano varnost z dostopom prek aplikacije FordPass Pro. S stalnim nadzorom omogoča opozarjanje voznikov, lastnikov in upravnikov manjših voznih parkov na morebitno ogroženo varnost njihovih vozil.

Po vklopu – na primer ob zaključku delovnega časa ali čez konec tedna – varnostni način zazna, ali je kdo vstopil v vozilo, odprl pokrov motornega prostora ali zagnal motor ter takoj pošlje sporočilo na lastnikov pametni telefon. Sistem zagotavlja dodatno zaščito proti kraji ali kloniranju ključev, saj opozori tudi na odklepanje ali zagon s ključem – pri tem se običajni alarm v vozilu ne sproži.

Varnostni način bo evropskim uporabnikom gospodarskih vozil z aplikacijo FordPass Pro na voljo še letos, za aktualne lastnike pa se bo kot prva nova funkcija aktiviral prek brezžične posodobitve programske opreme.

 

Produktivnost na poti s sistemom SYNC 3 s funkcijo AppLink

Za nadaljnjo podporo poslovnim uporabnikom se je Ford povezal z vodilnimi ponudniki spletnih storitev, da bi zagotovil dostop do aplikacij za izboljšanje produktivnosti med vožnjo. Fordov sistem za komunikacije in razvedrilo SYNC 3 s funkcijo AppLink voznikom omogoča varno in priročno interakcijo z aplikacijami na pametnem telefonu prek velikega zaslona na dotik v vozilu in z uporabo intuitivnega glasovnega upravljanja.

SYNC 3 s funkcijo AppLink za izbrane aplikacije na pametnih telefonih uporabnikom Fordovih gospodarskih vozil poleg podpore vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto omogoča še bolj povezano izkušnjo. Prek Bluetootha je zdaj možna tudi brezžična povezava sistema SYNC 3 z aplikacijami AppLink na pametnem telefonu. Med izdelki partnerjev, ki razvijajo rešitve AppLink, so tudi priljubljene navigacijske storitve what3words, Waze in navigacija Sygic za tovornjake in dostavna vozila, Cisco Webex pa voznikom pomaga, da povsod ostanejo povezani s kolegi in strankami.

Novost v družini razvijalcev aplikacij AppLink je Braintoss, aplikacija za večjo produktivnost, ki voznikom tudi med vožnjo pomaga organizirati misli, in vključuje funkcije, kot je zapis govora v besedilo za neposredno pošiljanje z elektronsko pošto ali uvrstitev na seznam opravil.