Na Dakarju vse po starem


Letošnji reli Dakar se je prevesil v drugo polovico in lahko bi rekli nič novega. Prvo mesto je rezervirano za Ruski Kamaz.


Trenutno vodilni med tovornjakarji je Nikolajev s Kamazom.

No pa vseeno ni vse tako kot je videti. Na prvih dveh mestih sta res dva Kamaza. Vodi posadka z Eduardom Nikolaevim za volanom, na drugem mestu z le pol ure zaostanka pa je drugi Kamaz z Dmitry Sotnikovim za volanom. Z Dobro uro zaostanka pa se jima je najbolj približal na tretjem mestu  Gerard de Rooy z Ivecom. De Rooy je zmagala zadnjih treh etapah in se s tem močno približal vodilnima. Ena manjša napaka v navigiranju ali ena počena guma in vrstni red se lahko spremeni, tako da v tekmovanju tovornjakov ni še nič odločenega.

Kamazom se je najbolj približal De Rooy z Ivecom
Med avtomobilisti trenutno vodi Al_Attiyah s Toyoto

Med avtomobilisti vodi Nasser Al-Attiyah s Toyoto, s polurnim zaostankom pa mu za vrat diha prekaljeni maček Stephane Peterhansel z Minijem. Pri motoristih vrh drži Ricky Brabec s Hondo, le 7 minut za njim pa je Adrien Van Beveren z Yamaho.


Prekaljeni maček Stephane Peterhansel z Minijem.

Slovenski motociklist Simon Marčič je moral reli Dakar že končati, potem ko je na četrti etapi od Arequipa do Moqueguaja padel pri veliki hitrosti. Sam je ostal nepoškodovan, močno pa je poškodoval svoj motocikel.

Vodilni med motoristi Ricky Brabec.