Gospodarska vozila

15 let star Magnum za 40.000 evrov

Renault Magnum 440 DXi že nekaj čas ni več v proizvodnji. Rabljeni modeli se prodajajo predvsem ljubiteljem, saj je bila Magnumova kabina precej posebna. 15 let stari modeli imajo po navadi prevoženih že tudi dva milijona kilometrov in se prodajajo za manj kot 10 tisoč evrov. Smo pa našli enega, za katerega lastnik želi 40.000 evrov.

Le 45.000 kilometrov

Trgovec iz Nemčije prodaja 15 let starega Magnuma 440 DXi, ki je prevozil vsega 45.000 kilometrov in je v odličnem stanju. Tovornjak je tudi bogato opremljen, saj so sedeži odeti v usnje, v prostoru za odmor je nameščen poseben počivalnik, kljub svojim leto pa je tudi serijsko opremljen z retarderjem in samodejnim menjalnikom.

Morda se zdi nesmiselno porabiti toliko denarja za 15 let star Renault Magnum. Konec koncev, za ta denar lahko dobite nekaj let star tovornjak Euro 6, ki ga nekateri proizvajalci ponujajo tudi z garancijo. Vendar pa obstaja več argumentov v prid takšnemu nakupu. Začnimo z dejstvom, da je vizualno stanje tovornjaka res impresivno.

Predvsem v notranjosti, ki nas za dve desetletji popelje nazaj v preteklost. Poleg tega je to zadnja Magnumova projekcija, ki je še vedno imela prvotno obliko kabine z nizkim naklonom strehe, ki se uporablja od leta 1990. Takšen primerek bo zagotovo še pridobil na vrednosti, saj Magnumi počasi izginjajo iz Evrope. Njegovih ljubiteljev pa nikoli ne bo zmanjkalo. Če želite odlično ohranjen tovornjak, brez odvečne elektronike, katalizatorjev in AdBluea, je to odlična priložnost za nakup 😊.