Konec meseca odpira vrata sejem Alpe Adria

Konec januarja pod sloganom Skočite v naravo na Gospodarskem razstavišču odpira svoja vrata v že 30. izvedbi osrednji turistični sejem v Sloveniji Alpe-Adria.

To je prireditev za popotnike, športnike, alpiniste, pohodnike, aktivne rekreativce, tekače, kolesarje, ljubitelje adrenalinskih športov v naravi ipd., letos pa kot novost tudi za ljubitelje kampinga in karavaninga. Mobilnost pričara občutek svobode gibanja ter izletnike, počitnikarje idr. turiste še bolj spodbudi k pobegu iz urbanih središč v mirno in tiho osrčje narave. V kotičke, ki jih v obilju in v vsej svoji neokrnjenosti ponuja zelena, zdrava in aktivna Slovenija.


V zadnjih letih je še posebej v Evropi avtodomarski turizem postal eden najbolj hitro razvijajočih se segmentov celovitega turističnega razvoja. Proizvodnja avtodomov se je v minulem obdobju povečevala v povprečje za več kot 20 odstotkov letno. Tej izredno hitri rasti proizvodnje in prodaje vozil z lastnim pogonom za preživljanje prostega časa so se prilagodile tudi spremljajoče dejavnosti.Novost sejma – Kamping in karavaning
Avtodomi in počitniške prikolice se po nekajletni odsotnosti zopet vračajo v Ljubljano, na Gospodarsko razstavišče, kjer bodo obiskovalcem odprli svoja vrata na 30. Alpe Adria v Stekleni dvorani (C). Na ogled bodo predelani kombiji, avtodomi s spalnim nadstreškom, polintegrirci in integrirci najnovejših modelov. Predstavili pa se bodo tudi pobuda Mreže postajališč za avtodome po Sloveniji, Caravaning Club Slovenije in specializirani medij za kamping in karavaning, revija Avto-Dom.Trendi v gostinstvu in hotelirstvu na Sejmu okusov GASTexpo
Sejem Okusov GASTexpo velja za vodilni strokovni sejem v regiji s področja HO-RE-CA (Gastronomija, Pijača, Kava, Slaščičarstvo, Pekarstvo, Gostinsko-hotelska oprema & Sladoled & Vino). Sejem obišče 12.000 obiskovalcev, pretežno poslovnežev iz Slovenije in tujine (Hrvaška, Srbija, Italija, Avstrija idr.). Na njem se med drugim z najnovejšimi trendi in tehnološkimi inovacijami predstavlja približno 300 domačih in tujih razstavljavcev iz več kot 20 držav. Poseben poudarek so izobraževalne delavnice in tekmovanja, na katerih so obiskovalci deležni praktičnega pridobivanja znanj in nasvetov v peki pice, pripravi sladoleda in barskih pijač, izboru piva idr., ki jih Primorski sejem organizira v sodelovanju z razstavljavci in priznanimi strokovnjaki.

Odpiralni čas sejmov
Oba sejma sta odprta od srede, 30. januarja, do sobote, 2. februarja, od 9. do 19. ure. Vsak obiskovalec prejme ob nakupu vstopnice sejemski katalog Oddih – Dnevnikovo prilogo, ki ponuja bogate vsebine s področja zelenega aktivnega turizma ter kampinga in karavaninga.