Gospodarska vozila

DKV Mobility uvaja nove digitalne vinjete v Sloveniji

Od 1. decembra dalje lahko stranke evropskega ponudnika storitev mobilnosti DKV Mobility slovensko e-vinjeto ugodno obračunajo s kartico DKV Card. Elektronska vinjeta nadomešča vinjeto v obliki nalepke in je obvezna za vozila do vključno 3,5 t, ki vozijo po slovenskih avtocestah in hitrih cestah. S kartico DKV so na voljo na bencinskih servisih pod blagovno znamko OMV, MOL in Petrol znotraj Slovenije in ob meji. Letne e-vinjete so v prodaji od 1. decembra letos, od 1. februarja 2022 pa bosta v prodaji tudi mesečna in tedenska e-vinjeta. Ob nakupu morate navesti pravilno registrsko številko vozila, ki jo bodo samodejno skenirale nadzorne naprave na poti. E-vinjeta se kot doslej obračunava preko blagajniškega terminala s kartico DKV. Koristi za stranko so priročno in pregledno obračunavanje ter hitro nadaljevanje vožnje brez prekinitev.

„Slovenija je pomembna tranzitna država med južno in srednjo Evropo. Veseli nas, da lahko našim strankam ponudimo dodatno storitev,“ pravi Jérôme Lejeune, generalni direktor Toll pri DKV Mobility.

Poleg elektronske e-vinjete za Slovenijo DKV Mobility nudi široko ponudbo cestninskih rešitev za več kot 30 držav v Evropi in širše. Sem spadajo različne vinjete, cestninske postaje in vozovnice.

Več informacij je dostopnih na povezavi www.dkv-mobility.com