Avtomobilizem

Vse avto storitve na enem mestu!

Skoraj vsako gospodinjstvo ima v rabi vsaj eno prevozno sredstvo. Potrebujemo ga za prevoz na delo, po vseh opravkih, nakupovanje, prevoz oseb ali blaga in še bi lahko naštevali. Tako kot skrbimo za ureditev našega doma in njegove okolice, moramo poskrbeti tudi za naše vozilo. Ob konstantni uporabi vaš avto potrebuje avto storitve, ki zagotovijo varno uporabo, dober izgled in funkcionalnost. Določen del opreme je sčasoma treba zamenjati, nadomestiti ali prenoviti. V nadaljevanju boste našli nekaj primerov in nasvetov, katere avto storitve morda potrebujete. Z njimi lahko ugodno in kvalitetno obnovite vašega jeklenega konjička, v kolikor še ne razmišljate o nakupu novega vozila. Ne spreglejte pa tudi možnosti za najem vozil ob različnih priložnostih. Preverite, katere avto storitve se zares izplačajo.

Uživajte v vožnji z najsodobnejšo avtomobilsko opremo, tudi če nimate novega avtomobila. Kvalitetne avto storitve za popolno preobrazbo vašega vozila.

Avto storitve za lepši izgled vozila

Privoščite vašemu vozilu lepotni tretma. Preoblecite ga v svežo barvo, da bo spet sijoč in bo izgledal kot nov. Ali pa izberite car wrapping in vozilo zaščitite z vinilno folijo v različnih izbranih odtenkih. Poleg edinstvenega izgleda, boste s tem vašemu vozilu omogočili zaščito pred sončnimi žarki, praskami in drugimi zunanjimi dejavniki. Lahko pa ga okrasite z logotipom vašega podjetja, ali drugimi priljubljenimi motivi, ki so vam všeč. Si želite še bolj moderen izgled vozila in hkrati visoko funkcionalnost opreme? Zatemnite stekla, montirajte LED / Xenon svetila ali namestite asistenčne sisteme. Ti vam omogočajo samodejno zaviranje, ohranjanje voznega pasu, vas opozorijo na vozilo v mrtvem kotu, vzdržujejo varnostno razdaljo, itd. Vaša vožnja bo z napredno tehnologijo še bolj udobna in varna. Za prijetno klimo znotraj vozila pa izberite Webasto, gretje sedežev, nakup novih avtomobilskih preprog, ali preprosto zamenjajte avtomobilske sedeže za nove, bolj udobne. Nenazadnje pa si omislite še razkuževanje / čiščenje zraka v notranjosti avtomobila.

Potrebujem najem vozila ali ponudnika za prevoz…

Kako začeti iskanje priznanega ponudnika za prevoz potnikov na izbrano destinacijo, ali poročni prevoz neveste in ženina? Najprej opredelite, kaj potrebujete. Ali gre za prevoz v eno smer, ali obe smeri. Kaj točno si želite – prevoz potnikov v tujino ali po Sloveniji, koliko oseb bo koristilo prevoz, kateri datum in ura. Za manjše število potnikov se priporoča najem kombija ali najem avtomobila, za večje skupine pa pride v poštev najem avtobusa. Morda potrebujete večje vozilo za prevoz blaga ob selitvi, ali dostavo na izbrani kraj. Takrat je najboljša opcija najem kombija. Če pa si želite malce drugačne počitnice kot sicer, najemite avtodom in se z njim odpravite po različnih krajih v Sloveniji ali v tujini.  Opredelite vaše želje in zahteve ter kontaktirajte ponudnika, ki vam s tem lahko ustreže. Najemite voznika za prevoz oseb in brezskrbno uživajte na koncertih, sejmih ali drugih dogodkih.

Kako ugodno popraviti poškodbe na vozilu?

Redna uporaba lahko na vozilu terja svoj davek. Pride do manjših poškodb ali prask, ki jih povzročijo kamenčki, toča in drugi zunanji dejavniki. Če tovrstnih poškodb ne sanirate pravočasno, lahko vozilo na teh mestih začne rjaveti, barva se okruši in sčasoma so stroški popravila še večji. Zato si pravočasno omislite avtoličarja. Poskrbel bo za sanacijo manjših prask, da bo vaše vozilo ponovno izgledalo kot novo. V kolikor pa gre za večje poškodbe na vašem vozilu, kot so udrtine, ali druge posledice prometne nesreče, pa se obrnite na priznanega avtokleparja, ki bo svoje delo opravil tako dobro, da bodo vsi znaki poškodbe na vozilu izginili. Za vašo varnost poskrbite tudi s saniranjem razpok na vetrobranskem steklu. Te so lahko med vožnjo še posebej nevarne. Manjše razpoke lahko pri izbranem ponudniku za tovrstne avto storitve še sanirate, pri večjih pa bo potrebna menjava stekla.

Omislite si priznanega ponudnika za popravilo vašega vozila. Saniral bo tako manjše praske kot večje poškodbe, da bo vaš avto spet izgledal kot nov.

Najboljša oprema za vaš avto

Zaenkrat še ne razmišljate o nakupu novega jeklenega konjička, pa vendar imate željo po novi opremi ali nadgradnji? Premislite, kako bi najbolj optimalno prenovili vaše vozilo, da bo ustrezalo vašim potrebam. Lahko se na primer odločite za temnenje stekel in s tem modernizirate njegov slog. Poleg tega ima zatemnitev tudi številne prednosti, kot so to, da preprečuje bleščanje sonca in vas ščiti pred UV žarki, varuje notranjost vašega vozila pred radovednimi pogledi ali nepridipravi. Prav tako v poletnih mesecih s tem povečate učinkovitost delovanja klimatske naprave.

Če vaš avto nima sodobne opreme kot so tempomat, parkirni senzorji, gretje sedežev, ipd., to lahko dodatno namestite. Tovrstne avto storitve vam pridejo prav tako ob vožnji na dolge razdalje, kot tudi ob vsakodnevnem parkiranju na službenem parkirišču. Avto storitev, ki pride predvsem prav ob nizkih zimskih, ali visokih poletnih temperaturah, je gotovo Webasto. Pozimi poskrbi za enostavno in hitro gretje motorja, taljenje ledu iz vaših šip in ogreje notranjost avtomobila na prijetno temperaturo. Vse to le v nekaj minutah. Ne bo vam treba vstajati pol ure prej, da boste pripravili vaše vozilo za na pot. V poletnih mesecih pa Webasto ohladi vaše vozilo in s tem prepreči pregrevanje.

Za dodatno varnost pa se priporočajo avto storitve kot so centralno zaklepanje, blokada vžiga motorja in namestitev avto alarma. Tako boste brez skrbi opravljali vsakodnevne opravke, vaše vozilo pa bo med tem varno pred krajo. Da pa si preprečite nevarno srečanje z divjadjo na cestah ob gozdu, si omislite plašilec ali odganjalec živali. Ta pride v poštev tudi, kadar imate vozilo parkirano ob gozdnih ali travnatih površinah. Odganja namreč živali, ki bi lahko na vozilu naredile veliko škodo, kot so na primer kune, ki lahko pregrizejo kable.

Kako vam avto storitve pomagajo prihraniti

Vsakodnevna vožnja v službo in domov, ter po vseh dnevnih opravkih, konec meseca lahko predstavlja velik strošek za vašo denarnico. A če ste kljub temu navezani na vaš avto, ki vam že več let dobro služi, morda razmislite le o njegovi nadgradnji. Na trgu so na voljo avto storitve, ki služijo kot ugodne možnosti za vaš avto. Ena od teh je predelava avtomobila na avtoplin. S tem znižate stroške porabe in hkrati manj onesnažujete okolje. Enako kot ostala goriva, avtoplin natočite na bencinskih servisih. Gre namreč za utekočinjen naftni plin, morda ga poznate tudi pod kratico UNP. Res je, da je začetna investicija predelave avtomobila draga in če gledamo glede na količino, je poraba večja. Toda sčasoma se stroški povrnejo, saj je avtoplin dostopen po ugodni ceni.

Avto storitve, ki poskrbijo za vašo varnost

Naj bo vožnja z vašim avtomobilom varna in brezskrbna. Seveda je zlasti pomembno to, da se voznik za volan odpravi spočit in zbran za vožnjo. Pa vendar, zakaj si ne bi zagotovili še dodatne varnosti z uporabo napredne opreme in tehnologije, ki vam jo omogočajo avto storitve? Dodatno lahko namestite tempomat, ki je uporaben zlasti ob vožnji na daljše razdalje. Dodaten nadzor nad voziščem vam zagotovijo asistenčni sistemi, ki vas opozorijo na vozila v mrtvem kotu, vzdržujejo ustrezno varnostno razdaljo, ali prepoznavajo prometne znake. Poleg vse napredne opreme pa seveda ne pozabite na osnovne pogoje za varno vožnjo, kot so kvalitetne pnevmatike. Te morajo imeti dovolj profila in biti ustrezno napolnjene. Priznan avtomehanik naj poskrbi tudi za reden servis vašega vozila in preveri olje ter vse ostale tekočine, potrebne za brezhibno delovanje motorja.