Avtomobilizem

Tudi BMW je imel Pick upa in to kakšnega …

Kdo bi si mislil, da je takšna znamka, kot je BMW, kdaj koli izdelala gospodarsko vozilo.

Verjeli ali ne, ampak naredili so tudi to in to v osemdesetih letih na osnovi modela E30. Zamisel je bila, da potrebujejo pick up vozilo za prevoz delov znotraj tovarne ali po testni stezi, ko je to res nujno potrebno. Namesto da bi preprosto kupili serijski tovrsten avtomobil, so se oni odločili da izdelajo lastnega. Za osnovo so vzeli kabriolet različico modela E30, saj je bil kabriolet najbolj primeren za preobrazbo v pick up.

To se je dogajalo leta 1986. Ker je bil avtomobil ves čas v rokah mehanikov, ki so z njim prevažali rezervne dele, jim je počasi postal dolgočasen in iz standardne serije 3, je nastala dirkalna verzij M3 pick up, ki je razvijal krepko čez 200 konjev moči. Seveda so mehaniki v prostem času, ko so posedali okoli testne steze, predelali tudi podvozje in menjalnik, tako da je postal pravi dirkalnik.

M3 pick up je bil v M oddelku v uporabi do leta 2012, se pravi da so ga uporabljali kar 26 let. Sedaj je avtomobil v BMW-jevem arhivu, zagotavljajo pa, da je še vedno povsem v voznem stanju.