Avtomobilizem

S kartico DKV lahko kupite tudi nove e-vinjete v Sloveniji

Z decembrom so v Sloveniji na voljo nove digitalne e-vinjete. V akcijo se je vključil tudi ponudnik storitev mobilnosti DKV Mobility, ki omogoča nakup slovensko e-vinjeto s kartico DKV Card. Elektronska vinjeta nadomešča vinjeto v obliki nalepke in je obvezna za vozila do vključno 3,5 tone, ki vozijo po slovenskih avtocestah in hitrih cestah.

Kartice DKV so na voljo na bencinskih servisih OMV, MOL in Petrol znotraj Slovenije in ob meji. Letne e-vinjete so v prodaji od 1. decembra letos, od 1. februarja 2022 pa bosta v prodaji tudi mesečna in tedenska e-vinjeta. Ob nakupu morate navesti pravilno registrsko številko vozila, ki jo bodo samodejno skenirale nadzorne naprave na poti. E-vinjeta se kot do zdaj obračunava prek blagajniškega terminala s kartico DKV. Koristi za stranko so priročno in pregledno obračunavanje ter hitro nadaljevanje vožnje brez prekinitev.

Poleg elektronske e-vinjete za Slovenijo DKV Mobility ponuja široko ponudbo cestninskih rešitev za več kot 30 držav v Evropi in širšem prostoru. Sem spadajo različne vinjete, cestninske postaje in vozovnice.