Paleta je širša za CX 30

Mazda nadaljuje z uvajanjem novih modelov na trg. V svojo verigo modelov je vključila povsem novo vozilo z imenom CX 30.

Model CX 30 ni zamenjava za model CX3 temveč zaseda mesto med CX3 in CX 5, ob tem pa je z dolžino 4,4 metra za 6 cm krajši od nove mazde 3. Poudarjena dinamika dizajna in čiste linije v katerih jasno odseva Kodo oblikovalski jezik druge generacije, nadgrajujejo popolne LED luči in ostra šest kotna maska. Notranjost je zelo podobna tisti v modelu 3. Pomirjujoče linije armature, enostavna razporeditev instrumentov in odlična ergonomija, kakovostni materiali ter odlična končna obdelava.

Mazdo poznamo po njenem Skyactive pristopu gradnje, tako da je CX 30 težak vsega 1320 kg, kar se občuti v lahkotnem manevriranju po mestu in dinamiki na odprti cesti. Trenutno sta na voljo dva motorja in sicer dvolitrski atmosferski bencinec, ki ponuja 122 KM ter 213 Nm navora. Motor je izredno prožen, varčen in okolju prijazen. Enako velja za 1,8 litrski dizelaš, ki razvija 116 KM in 270 Nm navora. Motor zadovoljuje ekološke norme Euro 6d brez uporabe dodatka AdBlue. Oba motorja sta lahko združena z ročnim ali samodejnim 6-stopensjkim menjalnikom.

Že konec meseca pa bo v ponudbi povsem nov dvolitrski bencinski Skyactive X motor, ki bo ponujal 180 KM in 224 Nm navora. Motor se lahko pohvali z elementi dizelskega delovanja pri vžigu goriva in na ta način omogoča tudi manjšo porabo. Mazda CX 30 je pri nas na voljo od dobrih 22 tisočakov naprej.