Avtomobilizem

Fiat Centoventi prejelo nagrado “Red Dot Award 2019”

Revolucionarno konceptno vozilo Centoventi – Fiatova vizija masovne električne mobilnosti v bližji prihodnosti – je v kategoriji “Design Concept” prejelo nagrado Red Dot 2019, eno najprestižnejših nagrad na svetu za industrijski dizajn.

Fiatovo konceptno vozilo Centoventi se s svojim “nekonvencionalnim” pristopom približa temi električne mobilnosti z inovativnim poslovnim modelom: Centoventi je enostavno zasnovan, vendar popolnoma prilagodljiv, kadarkoli in do zadnje podrobnosti. Zamenljivi deli notranjosti so izdelani po sistemu “priključi in igraj” – od armaturne plošče do odlagalnih površin, sedežev in dodatkov – vse lahko izbere in spreminja uporabnik sam. Enotno zunanjost, vključno z odbijači, je mogoče spreminjati, na voljo je tudi več vrst streh; tako je avtomobil lahko »oblečen« v skladu z letnimi časi in usklajen z življenjskim slogom uporabnika.

Zaradi inovativno zasnovanega sklopa modularnih baterij bo mogoče prilagoditi doseg od 100 do 500 kilometrov, odvisno od potreb uporabnika. Zato je konceptno vozilo Centoventi primerno tako za mestne vožnje kot za izlet na morje ali v gore.

Video predstavitev konceptnega vozila Centoventi je na voljo na povezavi.