AvtomobilizemTehnika

Robot, ki bo zvesto varoval vaš dom in družino

Kako poskrbeti za varnost, ko vas ni doma? Kamere so dobra rešitev, vendar nepriročne, če želite imate nadzor nad vsakim prostorom v hiši.

Kombinacija kamer in senzorjev na vsaki vstopni točki je še ena dobra alternativa, a zopet ni namenjena slehernemu scenariju. Prav tako je potrebno nekaj dodatnega dela, kar ni po godu vsakega uporabnika. Če bi vam rekli, da tudi za varnost obstaja robotski pomočnik, verjamemo, da ne bi bili pretirano presenečeni. Roboti so na voljo za praktično katerokoli opravilo znotraj ali izven doma. Sesajo, pomivajo, čistijo okna, kosijo in sedaj tudi skrbijo za varnost najmlajših, starejših in hišnih ljubljenčkov. To je naloga, ki jo vestno opravlja družinski pametni robot Enabot EBO-SE.

Družinski robot Enabot EBO-SE: pameten, prikupen in neopazen

Deluje zelo preprosto. Robot v prikupni obliki jajca »šviga« (maksimalna hitrost 0,6 m/s) po prostorih doma in vsako sekundo tudi ovekoveči v obliki videa, ki ga lahko shranite na microSD kartico do kapacitete 256 GB. Robotski varnostnik EBO-SE je hkrati tudi zelo kompakten, kar pomeni, da se bo lahko potepal po čisto vsakem kotičku doma in vas ob tem ne bo motil.

Vgrajena kamera lahko zajame posnetke v ločljivosti 1080p (30 sličic na sekundo). Zelo priročno je možnost prenosa v realnem času pri ločljivosti 480p (30 fps), ki bo zagotovo najbolj uporabljena funkcija, ko boste zdoma želeli preveriti, ali miši plešejo, ko mačke ni doma.

Imate izbiro. Lahko počakate, da dobite potisno obvestilo o pomembnem dogodku ali pa sami ročno preverite, kaj počno vaši ljubljenčki ali šolarji. Tako boste v vsakem trenutku vedeli, ali so najmlajši varno prispeli domov ali pa preventivno preverili, kakšne vragolije izvajajo mačke ali psi.

Lahko ste tudi iznajdljivi in na vrh robota privežete kakšno igračo, za katero se bodo podili ljubljenčki. Robot je odporen na udarce, zato bo preživel tudi nekoliko bolj grobo igro.

Robot pa ni samo prikupen, ampak tudi zelo pameten. Posnetke lahko kadarkoli pogledate za nazaj v spremni brezplačni aplikaciji EBO. Poleg že omenjene funkcije prenosa videa v realnem času lahko robotu EBO nastavitve časovnice za samodejno patruljiranje. Če mu bo med patruljiranjem začelo zmanjkovati baterije, se bo samodejno vrnil na polnilno postajo. Čas polnjenja je približno 1 uro.

Vgrajeni senzorji TOF mu bodo pomagali pri manevriranju mimo morebitnih ovir. Deluje tudi ponoči. Ko se bo stemnilo, se bo vklopil infrardeči senzor, ki bo tudi v mraku uspešno posnel morebitne nezaželene obiskovalce. Robot je lahko tudi statični varuh. Postavite ga na fiksno lokacijo in vklopite 24-urno snemanje te dotične točke. Ob morebitni zapolnitvi prostora se bo prejšnja vsebina samodejno izbrisala.

Na voljo je tudi dvosmerni mikrofon, če boste želeli, da vaši najmlajši ali ljubljenčki slišijo vas glas, tudi ko vas ni doma.

Povezovanje poteka preko brezžične (2,4 GHz ali 5,2 GHz) Wi-Fi povezave.

 

Vir: racunalniske-novice.com