Genesis spektakel na nebu Šangaja

Hyundai je konec prejšnjega meseca na kitajskem trgu lansiral svojo znamko luksuznih vozil Genesis. Južnokorejska družba je ob tej priložnosti naredila pravi spektakel na nebu in ob tem postavila nov Guinnessov rekord.

Za kitajski trgu sta namenjena dva modela – športni terenec G80 in GV 80, napovedano pa je tudi odprtje luksuznega prodajnega salona v Šanghaju.

Prav v tem mestu, oz. bolje rečeno nad tem mestom, je potekal dogodek, ki je napovedal prihod na kitajski trg, v katerem so glavno vlogo imela brezpilotna letala – droni.

Kot lahko vidimo v videoposnetku, objavljenem na YouTubu, je z nastajanje različnih formacij brezpilotnih letal na nebu zasijal logotip blagovne znamke Genesis ter celo 3D poglede obeh modelov, ki se bosta pojavila v prodaji.

V nebesnem spektaklu je bilo uporabljenih skoraj 3.300 dronov, s čimer je Hyundaijev podrl Guinnessov svetovni rekord po številu uporabljenih brezpilotnih letal v enem dogodku.

Prejšnji rekord je postavilo podjetje Shenzhen Damoda Intelegent Control, ki je septembra lani za demonstracijo uporabila nekaj več kot 3000 dronov. Prav tako je enega od prejšnjih rekordov imel Intel, ki je z brezpilotnimi letali oblikoval olimpijske kroge za zimske olimpijske igre 2018 v Koreji.