Avtomobilizem

Nova Škoda Fabia: večja, bolj športna in še bolj varna

Ekspresiven dizajn, prostornejša notranjost, več udobja in še večja varnost, ki jo omogočajo sodobni varnostni in asistenčni sistemi: takšna je nova Škoda Fabia četrte generacije. 22 let po svoji premieri priljubljeni urbani avto združuje klasične Škodine vrline, kot so zanesljivost, preprosto upravljanje in visoka raven praktičnosti, s še več varnosti, udobja in dinamike.

Fabia že vse od svoje premiere leta 1999 združuje odlike znamke Škoda: visoko aktivno in pasivno varnost z neverjetno prostorno notranjostjo ter prepričljivim razmerjem med ceno in vrednostjo. Poleg tega ima kompaktne zunanje mere, učinkovite pogone in številne ‘simply clever’ rešitve.

Žarometi in zadnje luči s celostno LED-tehnologijo

Novi Fabii dajejo pečat ostro začrtani sprednji žarometi, ki sežejo do mreže hladilnika. Že serijsko so opremljeni s sodobno LED-tehnologijo, opcijsko pa so na voljo v celostni LED-tehnologiji s širokim obsegom funkcij. Tudi pri zadnjih lučeh s kristalastimi strukturami, ki so značilne za Škodo, znamka opcijsko nudi različico s celostno LED-tehnologijo. Novi dizajn notranjosti Škode Fabie pripomore k občutku še večje prostornosti urbanega avtomobila. Simetrično zasnovana armaturna plošča z osrednjim prostostoječim zaslonom in vodoravnimi dekorativnimi letvami, ki so glede na izbrani paket opreme različnih barv, poudarjajo širino notranjosti. Poleg tega je tokrat prvič v Fabii na voljo virtualna armaturna plošča.

Dva MPI in trije TSI motorji

Nova Škoda Fabia je s skupno petimi učinkovitimi bencinskimi motorji (z močjo od 48 kW do 110 kW) in agilnimi voznimi lastnostmi odlično opremljena za kratke in dolge razdalje. Zaradi kompaktnih dimenzij je kot ustvarjena za mestno vožnjo. Vseh pet pogonov pripada generaciji novih Volkswagnovih motorjev EVO in ima večinoma kombinirano porabo okrog pet litrov na 100 kilometrov po kriterijih WLTP.

13 novih ‘simply clever’ rešitev

Škoda z vedno novimi briljantnimi rešitvami svojim kupcem že dolga leta lajša mobilni vsakdanjik. Nova Fabia to tradicijo nadaljuje in v četrti generaciji navdušuje s kar 13 novimi idejami, ki jih je deloma prevzela iz drugih Škodinih modelov, pri Fabii pa so jih uporabili prvič. Nova Fabia se ponaša s skupno kar 43 ‘simply clever’ rešitvami.