Avtomobilizem

Prihaja novi Lexus RX

Lexus predstavlja peto generacijo razkošnega športnega terenca RX, ki s svojo povsem prenovljeno podobo odpira novo poglavje zgodbe tega ikoničnega vozila.

RX je za znamko Lexus v številnih pogledih pionirski model in tudi velika prodajna uspešnica. Od predstavitve leta 1998 je bilo po svetu prodanih več kot 3,5 milijona primerkov, od tega 300.000 v Evropi. Peta generacija pa je ključnega pomena tudi za implementacijo strategije Lexus Electrified.

»Za povsem novi RX smo bili odločeni ohraniti DNK vrhunske kakovosti, udobja in uglajenosti v vožnji, kar je značilno za znamko Lexus. Hkrati pa smo vozniško izkušnjo dvignili na višjo raven in tako zagotovili vse lastnosti filozofije Lexus Driving Signature,« je povedal Koji Sato, predsednik družbe Lexus International.

Lexus je za novi RX dodatno razvil svoj novi oblikovalski jezik Next Chapter. Ta vključuje novo vretenasto zasnovo karoserije, ki je bila dosežena z integracijo koncepta vretena v celotni sprednji del vozila. Oblikovalci so našli navdih tudi v bogati dediščini športnega terenca RX. Rezultat je avtomobil, ki je takoj prepoznaven kot RX, hkrati pa ga odlikuje še bolj dinamičen, eleganten in samozavesten značaj.

Novi RX bo v Evropi na voljo s tremi različnimi elektrificiranimi pogonskimi sklopi. V središču ponudbe na zahodnoevropskih trgih bo priključnohibridna različica RX 450h+. Novi samopolnilni hibrid RX 350h Lexus bo predstavljal učinkovito alternativo dizelskim in bencinskim pogonskim sklopom z manjšo prostornino. Za voznike, ki iščejo bolj navdušujočo zmogljivost, pa Lexus predstavlja svoj sploh prvi turbo hibrid, RX 500h, ki je opremljen s sistemom DIRECT4.