Avtomobilizem

CUPRA Born: znanilec nove dobe

Znamka CUPRA prihaja na trg z novim modelom CUPRA Born, ki je rezultat popolne usklajenosti med elektrifikacijo in zmogljivostjo in ki označuje začetek njenega novega obdobja.

Prvi 100-odstotno električni avto te nekonvencionalne, izzivalne znamke se ponaša z emocionalnim dizajnom in takojšnjo odzivnostjo, ki prinašata spremembe na sedanji avtomobilski trg.

Vozilo označuje začetek novega obdobja za znamko CUPRA in se pridružuje njeni modelski paleti, ki vključno s priključnohibridnimi različicami CUPRA Leona, CUPRA Leona Sportstourerja in CUPRA Formentorja za doseganje čim večje moči uporablja elektriko.

 

10 glavnih značilnosti modela CUPRA Born

1-  CUPRA Born je prvi popolnoma električni avto znamke in je rezultat popolne usklajenosti med elektrifikacijo in zmogljivostjo. Napoveduje širitev znamke na nove trge ter prinaša učinkovitejši in bolj trajnosten prodajni model.

2-  CUPRA Born temelji na platformi za električna vozila (MEB) koncerna Volkswagen in je prvi model znamke z nevtralno bilanco CO2.

3-  Zunanjost CUPRA Borna ima izrazito športen značaj, ki s kombinacijo tekočih površin in tehničnih detajlov izraža agilnost in zmogljivost. Notranjost električnega avtomobila je zasnovana v duhu digitalizacije. Ponuja prefinjeno, elegantno potniško kabino s pečatom okoljske osveščenosti: serijski školjkasti sedeži so v sodelovanju s SEAQUAL® INITIATIVE zasnovani iz trajnostnih materialov, ki so izdelani iz plastičnih odpadkov, odstranjenih iz oceanov. Zasnova notranjosti je prijetna, športna in osredotočena na voznika. Omeniti velja Cuprin volan s satelitskimi gumbi in podporno sredinsko konzolo ter školjkaste sedeže.

4-  CUPRA Born se ponaša s sodobno športnostjo, ki jo zagotavljajo dinamično uravnavanje podvozja DCC v kombinaciji s športnim vzmetenjem in ESC Sport, progresivni volan ter večje zavore in širše pnevmatike, nameščene na 20-palčnih litih platiščih.

5-  Za Cuprin prvi popolnoma električni avto bosta na voljo dve stopnji moči:  110 kW (150 KM) in 150 kW (204 KM); za močnejšo različico bo na voljo tudi opcijski paket e‑Boost, s katerim se bo moč lahko povečala na do 170 kW (231 KM).

6-  CUPRA Born omogoča takojšnjo odzivnost, s pospeškom samo 2,6 s od 0 do 50 km/h in samo 6,6 s od 0 do 100 km/h.

7-  CUPRA Born uporablja napredno litij-ionsko baterijsko tehnologijo, ki mu omogoča doseg okrog 540 km (z baterijo kapacitete 77 kWh). Polniti jo je mogoče na hitrih polnilnicah z enosmernim tokom z močjo 125 kW (baterija kapacitete 77 kWh), kjer se za nadaljnjih 100 km vožnje lahko napolni v samo 7 minutah. CUPRA Born lahko opremite tudi s toplotno črpalko, ki izboljša doseg v hladnih pogojih.

8-  CUPRA Born je opremljen z najsodobnejšo razpoložljivo tehnologijo, vključno s projicirnim sistemom zaslona s tehnologijo obogatene resničnosti.

9-  Povezljivost je v CUPRA Bornu izvrstna; z novo razvito aplikacijo “My CUPRA lahko uporabnik dostopa do številnih funkcionalnosti in storitev.

10-         CUPRA Born je bil oblikovan in razvit v Barceloni, na sedežu družbe v Martorellu, od septembra naprej pa ga bodo serijsko izdelovali v tovarni v Zwickauu v Nemčiji.