Prihaja novi Citroën C4 X

Citroën nam razkriva C4 X in električni ë-C4 X, ki nosita v sebi eleganten koncept, zasnovan za kupce, ki iščejo privlačno alternativo dvoprostorskim vozilom in modelom SUV v osrčju trga vozil srednje velikosti.

Stilska zasnova modelov ë-C4 X in C4 X gre po stopinjah Citroëna C5 X in izpodbija tradicionalne kompaktne različice karoserije, da bi kupcem ponudila nekaj inovativnega in edinstvenega: v njuni oblikovni zasnovi, v kateri se prepleta več dizajnov, so združeni elegantna silhueta izvedenke fastback, moderna drža SUV-ja in brezčasna prefinjenost in prostornost vozila s štirimi vrati.

Lastniki vozil C4 X in 100 % električnih vozil ë-C4 X 100 % bodo imeli na voljo tudi informacijsko razvedrilni vmesnik nove generacije znamke Citroën, MyCitroën Drive Plus, to je celovit paket funkcij za vzpostavitev povezave in povezljive storitve.

Citroën bo kot pomemben akter energetskega prehoda na nekaterih evropskih trgih, kjer je prodaja elektrificiranih vozil že v nekoliko bolj zreli fazi, nastopil precej bolj drzno in v svojo ponudbo vključil zgolj povsem električni model ë-C4 X. Slednji bo z motorjem s 100 kW in 360 kilometri dosega po homologaciji WLTP tako edino povsem električno vozilo, ki bo ponujalo zapeljivo kombinacijo dizajna, udobja in prostornosti na trgu vozil srednje velikosti za širšo javnost. V kombinaciji z zelo prostornim 510-litrskim prtljažnikom bo primerno za vsakodnevna opravila aktivnih družin in za poslovne uporabnike, ki ga lahko izkoristijo kot idealnega partnerja za vsakodnevne vožnje po mestu, kot na primer zasebni vozniki ali poklicni šoferji.

Tisti kupci, ki se bodo na mednarodnih trgih in v nekaterih evropskih državah raje odločili za učinkovit motor z notranjim zgorevanjem, pa bodo lahko izbirali med bencinskimi motorji PureTech ali dizelskim motorjem BlueHDi, ki so se že dodobra izkazali in imajo izvrsten izkoristek.

Izključno za vse evropske trge bodo na voljo nove izvedenke ë-C4 X in C4 X, ki jih bodo proizvajali v tovarni skupine Stellantis v kraju Villaverde (blizu Madrida v Španiji), njihova prodaja pa bo postopoma stekla proti koncu leta 2022.